Sorin Cartu a preluat FC Arges, Basarab Panduru s-a inteles cu cei de la Otelul Galati - acestea au fost ultimele miscari de pe bancile tehnice ale formatiilor de Divizia A, lucru care a facut ca acum, cu cateva zile inaintea noului an, un singur "fotoliu" sa mai fie liber la nivelul tehnicienilor primului esalon, cel de la Poli AEK Timisoara. S-a vorbit ca aici ar putea reveni Basarab Panduru, dar totul a fost un simplu foc de paie. Basarab Panduru este noul antrenor al echipei Otelul, el semnand un contract pe o perioada de un an si jumatate cu gruparea galateana. Panduru il inlocuieste pe banca tehnica pe Sorin Cartu, al carui contract cu gruparea galateana a expirat la finalul turului de campionat. Noul tehnician are ca obiectiv salvarea de la retrogradare, Otelul aflandu-se la finalul turului pe pozitia a 8-a in clasamentul Diviziei A, la numai 6 puncte diferenta de ultima clasata.

Poli a ramas descoperita

Asa ca... cine vine la Poli AEK Timisoara, formatie care de cateva zile are un nou investitor principal? Daca ar fi sa reamintim numele tehnicienilor "liberi" care s-au tot perindat in aceasta iarna, ar mai ramane pe lista doar Mircea Rednic, Mihai Stoichita si Ion Moldovan. Stim insa si faptul ca Poli doreste foarte mult sa-l aduca pe Bega pe antrenorul Aurel Sunda de la CFR Cluj. Daca pana la urma va reusi, atunci lucrurile se complica pentru ca s-ar rezolva situatia la Timisoara, dar s-ar complica la Cluj. E greu de crezut insa ca Aurel Sunda va renunta la formatia din Cluj cu care, in tur, a reprezentat o foarte frumoasa surpriza pentru primul nostru esalon.

Apulum, prea saraca pentru a avea pretentii

O situatie speciala e cea inregistrata la Apulum Alba Iulia. Antrenorul echipei, Alexandru Pelici, este un tehnician tanar, probabil de perspectiva, dar care nu are experienta si, in consecinta, e foarte greu sa conduca "corabia" spre salvarea de la retrogradare. S-a tot spus ca cei din conducerea clubului ar dori un alt antrenor, dar, cum nu sunt bani, e foarte posibil ca Pelici sa nu fie "miscat" din loc pentru ca pretentiile sale financiare sunt destul de reduse. Poate doar un "tun" pe care l-ar da Apulum pe piata transferurilor - vanzarea lui Maier, Paleacu, Galdean etc - sa aduca ceva bani in conturile clubului si, implicit, posibile fonduri pentru un alt antrenor. Dar sunt slabe sperante ca salvarea sa vina de aici...
Asadar, emotii mai sunt doar la Timisoara. Nu vor mai tine mult, noi fiind siguri ca pe parcursul acestei saptamani vom afla si numele celui care va conduce echipa de frunte a Banatului in retur. "Acum vrem sa ne salvam de la retrogradare, iar din sezonul viitor la Timisoara se va vorbi numai de cupele europene", spunea unul dintre reprezentantii noului sponsor al lui Poli AEK. Ramane sa vedem care va tehnicianul caruia i se vor da pe mana aceste indraznete obiective.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.