Finalizarea lucrarilor pentru refacerea gazonului de stadionul "National" din Complexul Sportiv "Lia Manoliu" este aproape o certitudine. Gazonul, importat din Germania, avand calitatea celui de pe arena din Leverkusen, a fost livrat si conform ultimelor informatii, la sfarsitul acestei saptamani, va ajunge la Bucuresti. O data cu gazonul, nemtii au facut cadou si o masina speciala pentru ingrijirea covorului de iarba, iar o serie de muncitori romani au fost invitati in Germania la specializare.

"Incepand cu saptamana viitoare, cred ca va incepe montarea covorului de iarba, iar pana la sfarsitul lunii noiembrie, acesta va fi bun pentru joc. In privinta pistei de atletism nutresc speranta ca pana la finele acestui an si aceasta va fi gata. Acum exista doua variante pentru materialul sintetic ce va acoperi pista. Urmeaza ca Federatia Romana de Atletism sa aleaga si apoi se va trece la achizitionarea acestui material. Cu renovarea tribunelor este altceva. S-a facut un studiu de fezabilitate si prefezabilitate, exista un proiect si este nevoie de banii necesari demararii acestuia. Cred ca pana la sfarsitul anului vom avea la parametrii optimi si gazonul, si pista", a declarat directorul Complexului Sportiv National "Lia Manoliu", Dan Tudose.

Conform unor surse din cadrul Agentiei Nationale pentru Sport, suma de 30 miliarde de lei vechi, necesara finalizarii lucrarilor la gazon si pista de atletism, va fi acordata de Guvern prin Ordonanta de Urgenta, la sfarsitul saptamanii viitoare. Mai bine mai tarziu decat niciodata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.