Dupa Ionut Lupescu, Gica Popescu este al doilea candidat, oficial, la conducerea Federatiei

Ieri, intr-un cadru oficial, Gica Popescu si-a lansat candidatura la conducerea Federatiei Romane de Fotbal, "Baciul" fiind al doilea pretendent care intra, oficial, in cursa, dupa Ionut Lupescu. Cunoscut ca un apropiat al fratilor Victor si Giovanni Becali, chiar si dupa ce s-a retras din impresariat, fostul capitan al echipei nationale si-a ales urmatorul slogan: "Voi apara fotbalul". Avand la baza un program de 14 puncte (pe o perioada de zece ani), dar si o multime de promisiuni, Popescu este convins ca va invinge in disputa cu oponentii sai: "Indiferent de cine se va prezenta la aceste alegeri, eu voi fi cel care va invinge. Totusi, daca fotbalul romanesc ar fi fost credibil, eu nu as mai fi candidat. Echipa mea va fi una restransa, de profesionisti, si o veti vedea in momentul instalarii in functie".

"Gica Popescu: Sunt convins ca pot castiga alegerile. Am stat de vorba cu oameni din fotbal, dar nu numai, si va spun ca voi apara fotbalul, atat de cei din interior, cat si din exterior. La baza elaborarii programului au stat si oameni importanti din FIFA si UEFA. Daca fotbalul romanesc ar fi credibil, eu nu as mai fi candidat."

'Demiterea lui Piturca a fost o eroare>>

Popescu a vorbit de demiterea de la echipa nationala a lui Victor Piturca, in 1999, spunand ca a fost o eroare, dar si de schimbarea actualului selectioner, in caz ca va fi ales presedinte la FRF. "Acea demitere a fost facuta de Federatie si eu o cataloghez drept o eroare, venita pe fondul orgoliilor. A fost un incident nefericit. In privinta zvonurilor ca l-as inlocui pe actualul antrenor, spun doar ca Piturca este tinut in functie de rezultate, nu de un presedinte de Federatie", a spus "Baciul", care a adaugat ca primul lucru care il va face, in cazul reusitei, va fi un audit general, adica o evaluare la sange a fiecarui angajat de la FRF.

Iorgulescu se retrage din fotbal, dar il sustine pe Nasu’

Retras de la conducerea lui FC National, dupa ce si-a vandut si actiunile care le detinea la gruparea "bancara", Gino Iorgulescu parea decis sa candideze la sefia Federatiei. Ieri, fostul presedinte al clubului din Parcul cu Platani si-a facut cunoscute, la Total Sport FM, planurile de viitor. "Nu voi candida nici la FRF, nici la LPF. Sincer, la ora asta, nici nu stiu daca voi mai ramane in fotbal. Mi-am neglijat destul familia in ultimul timp. In plus, m-am saturat ca in fiecare an sa iau bani de la alte activitati si sa-i duc la fotbal", a declarat Gino, care a lasat sa se inteleaga ca il va sustine pe Mircea Sandu: "El este cel mai indicat sa continue la sefia Federatiei. Pentru ca vina pentru rezultatele nesatisfacatoare ale echipei nationale nu sunt ale lui, in principal, ci ale jucatorilor si antrenorilor, un singur lucru as avea sa-i reprosez, anume activitatea slaba de la copii si juniori".

Nasu’ s-a 'afumat>> la Helsinki

Desi avea invitatie pentru nunta lui Adrian Mutu, Mircea Sandu a declinat invitatia capitanului "tricolorilor" din motive de... Bachus!? Astfel, conform declaratiei lui Dumitru Dragomir, boss-ul de la Casa Fotbalului s-a "cinstit" in capitala Finlandei pana a uitat de evenimentul de la Roma, unde Mutu isi punea pirostriile. "Nu a venit la nunta lui Adrian, deoarece nu s-a simtit bine. Ce vreti? De bucurie a baut si omul un pahar in plus", a spus presedintele LPF. De altfel, "Gardianul" a mentionat in nenumarate randuri ca Mircea Sandu e prieten cu spritul, aventurile sale cu sticle prin subsolul Casei Fotbalului fiind deja de notorietate. (V.N.)


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.