Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a primit, miercuri, de la presedintele Camerei Deputatilor, o placheta, el fiind abordat, la vizita in Parlament, de cativa deputati si jurnalisti pentru fotografii si autografe.

Bute a vizitat Parlamentul la invitatia deputatului PDL Dan Zatreanu, el venind la Camera Deputatilor impreuna cu presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, relateaza MEDIAFAX.

Campionul mondial a intrat intai in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, dupa care a facut cateva declaratii intr-una din salile somptuoase ale Parlamentului, I.G. Duca.

In sala a fost amplasat un proiector si un ecran, pe care au fost derulate fotografii cu campionul mondial si secvente din timpul ultimelor doua reprize ale meciului cu Jesse Brinkley, in fata caruia si-a aparat, pentru a sasea oara, titlul de campion.

  • Bute a afirmat ca nu a venit cu nicio intentie in Parlament, ci din respect pentru aceasta institutie, insa a facut trimitere si la faptul ca televiziunea publica nu a transmis meciul cu Brinkley.

"Stiu ca au fost multe discutii in Parlament pentru ca meciul nu a fost transmis, sper ca pe viitor sa se transmita, pentru ca stiu ca sunt foarte multi romani care doresc sa ma vada pe viu", a spus el.

Campionul mondial a precizat ca a insistat ca in contractul pe care l-a semnat cu canalul american de televiziune Showtime sa fie o clauza care sa ii permita sa dispute un meci in Romania.

  • Roberta Anastase i-a daruit pugilistului placheta presedintelui Camerei Deputatilor si a spus ca ii apreciaza modestia si curajul de a duce luptele la capat, in picioare.

Anastase a mai spus ca s-a trezit la cinci dimineata pentru a urmari unul dintre meciurile lui Bute.

"Ar fi un vis implinit al romanilor daca Lucian ar boxa si in Romania si nu cred ca trebuie sa se mai repete vreodata ca televiziunea romana sa nu transmita un meci al lui Lucian Bute", a afirmat ea.

Campionul mondial a fost apoi abordat de deputati, printre care Victor Socaciu, Tudor Ciuhodaru, precum si de angajati ai Camerei care erau prezenti la eveniment, pentru autografe si fotografii.

Citeste si:
Lucian Bute: Acum nu ma gandesc la retragere
Lucian Bute: Acum nu ma...

Dupa cateva declaratii de presa, in care a spus ca nu a fost pana acum ofertat politic si ca nici nu isi propune sa se apropie de politica, Bute a mai facut o sesiune de fotografii si autografe cu jurnalistii prezenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.