Titlul mondial la constructori in campionatul de Formula 1 se va decide in ultima etapa, la Marele Premiu al Chinei, de la Shanghai, in lupta aflandu-se Renault si McLaren-Mercedes. Inaintea Marelui Premiu al Japoniei, de la Suzuka, disputat ieri, McLaren-Mercedes avea doua puncte avans, dar clasarea pilotilor de la Renault, Giancarlo Fisichella si Fernando Alonso, pe locurile doi, respectiv trei au facut ca echipa franceza sa treaca in frunte cu doua puncte.

Cursa din Japonia a inceput cu abandonul in primul tur al columbianului Juan Pablo Montoya (McLaren Mercedes) si cu intrarea safety-car-ului pe pista. Finlandezul Kimi Raikkonen a castigat Marele Premiu al Japoniei si totodata a obtinut a saptea victorie din acest sezon. Raikkonen, care a fost retrogradat zece pozitii pe grila de start deoarece si-a schimbat motorul monopostului dupa ce acesta a cedat in timpul primei sedinte de antrenamente libere, a facut o cursa de recuperare excelenta, depasindu-l pe Fisichella in penultimul tur.

Plecat din pozitia a 16-a pe grila de start, campionul mondial la zi Fernando Alonso a avut o evolutie remarcabila, terminand pe locul trei, in urma coechipierului sau Giancarlo Fischella, si permitand echipei Renault sa revina in fruntea clasamentului constructorilor."Sunt putin dezamagit de rezultat pentru ca masina a fost fantastica. Pentru prima oara, pot sa spun ca bolidul s-a ridicat la nivelul celor de la McLaren. Dar, sunt fericit ca, pentru a 14-oara, am terminat pe podium", a spus Alonso.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.