A plecat luni dupa-amiaza in Grecia profitind de intreruperea campionatului si a petrecut la Atena o minivacanta de 4 zile alaturi de sotia si de copiii sai. Ieri la prinz, Protasov s-a reintors in Bucuresti si a condus antrenamentul Stelei. Inainte de a ajunge in Ghencea a vorbit despre grupa Cupei UEFA si despre sansele de calificare in primavara europeana.

"Pentru noi, miza cea mare o reprezinta partidele de pe teren propriu. La fel ca si anul trecut, cred ca daca Steaua va reusi sa cistige cele doua partide de acasa isi poate asigura calificarea. Trebuie sa avem atentie maxima cu Lens si Halmstad, sa nu facem pasi gresiti. Deci primul joc, cu francezii, e crucial. O data pentru ca e cel dintii in grupa, apoi pentru ca e in Ghencea si orice victorie ne-ar aduce un moral extraordinar pentru celelalte 3 intilniri", a spus ieri Protasov.

Linia de clasament a lui Oleg in cupele europene
6 / 3 / 2 / 1 / 13-6

"E o grupa extrem de echilibrata si sint de parere ca va conta nu numai fiecare victorie si punct cistigate, ci si fiecare gol dat sau primit. Va fi o batalie teribila pentru calificare"
Oleg Protasov

"Am auzit ca italienii de la Sampdoria au spus despre Steaua ca este favorita grupei. Frumos, dar sa raminem cu picioarele pe pamint. In fotbal nu conteaza declaratiile, ci doar prestatia din teren"
Oleg Protasov

"La prima vedere Hertha, Sampdoria si Lens sint echipele foarte tari, dar atentie si la Halmstad. E perioculoasa, chiar daca vine dintr-un campionat mai slab"
Oleg Protasov

FINANCIAR
Steaua lui Gigi Becali nu are datorii la stat

Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti a emis un certificat prin care atesta faptul ca FC Steaua SA n-are nici o datorie catre buget
Aflat in plin conflict cu Dumitru Dragomir pe tema datoriile cluburilor la bugetul de stat, presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a facut din nou publica lista datoriilor pe care cluburile din Divizia A le au fata de bugetul de stat. Desi toata presa a preluat informatiile furnizate de Bodu si care indicau ca pe primul loc in topul datornicilor se afla clubul condus de Gigi Becali, datoria apartine de fapt lui AFC Steaua, societatea patronata de Viorel Paunescu, fost actionar al gruparii campioane.

Directia Generala a Finantelor Publice din Municipiului Bucuresti, Sector 5, a emis un certificat de atestare fiscala (facsimil) prin care specifica faptul ca Fotbal Club Steaua, clubul lui Gigi Becali, care are adresa in Calea 13 septembrie, nr. 90, si care a fost inregistrat la registrul comertului pe 19 februarie 2003, nu figureaza, la data de 30 iunie 2005, cu datorii la buget.

Pasivul fata de stat apartine vechii societati, AFC Steaua, cu adresa in Bulevardul Ghencea, nr. 45, detinuta de Viorel Paunescu, datoria totala fiind, la data de 30 mai 2005, de 251 de miliarde de lei vechi, adica peste 7 milioane de euro!

EURO STEAUA - SAMPDORIA
"Steaua e foarte puternica"

Administratorul delegat al clubului Sampdoria, Giuseppe Marotta, considera ca italienii sint avantajati de calendarul grupei C a Cupei UEFA, din care mai fac parte Steaua, Hertha Berlin, Lens si Halmstad."E foarte bine ca vom juca pe teren propriu cu Herta si Steaua, doua formatii extrem de puternice. Un cuvint greu de spus il au si francezii de la Lens", a spus oficialul gruparii din Genova.

SUPORTERI

Deplasari la Genova si Berlin cu doar 150 de euro
In vederea meciurilor din deplasare din cadrul grupei C a Cupei UEFA, cu Sampdoria, pe 3 noiembrie, si cu Hertha Berlin, pe 15 decembrie, galeria Stelei organizeaza excursii pentru suporteri. Deplasarea se va face cu autocarul, iar pretul ambelor excursii este de 150 de euro de persoana si include drumul (dus-intors) dar si biletul de intrare la meci. Informatii si incrieri se pot solicita la numerele de telefon: 0721.655.413, 0744.252.693.

SONDAJ
Ros-albastrii, favoriti pe site-ul UEFA

Pe pagina de internet a forului european a fost lansat un sondaj de opinie la care vizitatorii erau invitati sa nominalizeze echipele favorite la calificare din fiecare grupa a Cupei UEFA. In Grupa C, din care face parte si campioana Romaniei, primul loc a fost ocupat chiar de Steaua, cu 33 la suta din optiunile fanilor, pe locul doi fiind Hertha Berlin cu 31,5 la suta. La casele de pariuri insa, Steaua este abia a patra, cota 9 la 1, doar Halmstad fiind cotata mai slab.

Cum a fost anul trecut

In sezonul trecut al Cupei UEFA, Steaua s-a calificat ocupind locul 2 intr-o grupa cu Besiktas, Athletic Bilbao, Parma si Standard Liege. Ros-albastrii au acumulat 6 puncte, toate obtinute in meciurile de pe teren propriu, 2-0 cu belgienii de la Standard si 2-1 cu turcii de la Besiktas. Steaua a jucat ultimul meci din grupa la Bilbao si chiar daca a pierdut cu 1-0, infringerea a calificat-o in "16-imile" competitiei, indiferent de rezultatele din ultima runda, cind a stat. In schimb, Bilbao, chiar daca a invins-o atunci pe Steaua, mai avea nevoie de cel putin un punct in ultima etapa pentru a merge mai departe.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.