Schimbare-surpriza la FC National: presedintele Gino Iorgulescu e decis sa se retraga. In locul lui va fi numit, mai mult ca sigur, fostul fotbalist Radu Niculescu.

Anuntul de retragere a lui Gino Iorgulescu din functia de presedinte la FC National nu este o gluma sau o toana a fostului international. "Sint foarte hotarit sa renunt, de fapt am si facut-o", a spus ieri Iorgulescu. Motivul este unul financiar, Gino pierzind bani multi in anii petrecuti la conducerea clubului din Cotroceni. "Pina luni anunt noul presedinte al FC National", a reactionat presedintele Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov. "Pina atunci se discuta, se negociaza cine ii va lua locul si cine ii va cumpara pachetul de actiuni", a spus Iacov, care a precizat ca fratele lui Gino Iorgulescu, Vicentiu, actualmente director sportiv, va ramine in continuare in aceasta functie.

Se pare insa ca numele viitorului presedinte de la FC National este cunoscut: Radu Niculescu. Fostul jucator este in tratative avansate cu Iacov si pare tentat sa accepte provocarea oferita de noua functie.

Sfirsitul unei ere

FC National este continuatoarea traditiei unei echipe infiintate in 1944, BNR Bucuresti, cunoscuta apoi ca Progresul. Sosirea lui Gino Iorgulescul la club, la mijlocul anilor ’90, a insemnat un "boom" pentru FC National, care s-a clasat mereu in partea superioara a ierarhiei Diviziei A. Gino a facut adevarate minuni la nivel managerial, incropind mereu echipe puternice din jucatori uitati de mai toata lumea. Obosit sa tot alerge dupa bani si in "frecusuri" permanente cu sefii BNR, care cer bani multi pentru folosirea stadionului si a bazei din Cotroceni, Iorgulescu a decis in cele din urma sa renunte.

Gigi voia terenul

In ultima vreme, de stadion se interesa Gigi Becali, patronul Stelei nereusind sa se inteleaga cu Ministerul Apararii Nationale pentru prelungirea contractului de inchiriere a stadionului "Steaua". "Aici nu este Pipera. Aici nu lotizam si vindem terenuri", a spus Constantin Iacov, semn ca Becali trebuie sa caute in alta parte un stadion pentru eventualul exil al campioanei, desi cererea sa este analizata de Departamentul juridic al Bancii Centrale. Refuzul lui Iacov, precum si schimbarile din conducerea executiva a clubului dau de inteles ca intre BNR si FC National lucrurile se vor normaliza si echipa va juca in continuare in Cotroceni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.