Reprezentativa de fotbal a Romaniei a fost invinsa pe Stade de France, cu scorul de 2-0 (0-0), de selectionata Frantei.
Golurile au fost reusite de Loic Remy '83 si Gourcuff '90+3.

Potrivit MEDIAFAX, Franta a deschis scorul in minutul 83, prin Loic Remy, care, plecat dintr-o pozitie suspecta de ofsaid, l-a invins pe Costel Pantilimon cu un sut la coltul lung.

Scorul final a fost stabilit in al treilea minut al prelungirilor, dupa ce Gourcuff l-a invins pe Pantilimon cu un sut din 12 metri, dupa o cursa a lui Payet.

  • Franta: 1. Lloris - 2. Reveillere, 4. Rami, 5. Mexes, 22. Clichy - 17. M'Vila, 18. A. Diarra, 11. Nasri (8. Gourcuff '74) - 20. Valbuena (7. Remy '68), 10. Benzema (14. Payet '86), 15. Malouda. Selectioner: Laurent Blanc.
  • Romania: 12. Pantilimon - 2. Sapunaru, 4. Tamas, 5. Chivu, 3. Rat - 11. Cocis (14. Roman '87), 6. Radoi, 10. Florescu, 20. Zicu (8. Deac '46) - 19. Stancu, 21. D. Niculae (9. Marica '63). Selectioner: Razvan Lucescu.
  • Cartonase galbene: Diarra '45, Mexes '82 / Sapunaru '30, Florescu '86

Partida a fost arbitrata de o brigada din Portugalia , condusa la centru de Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia, ajutat la cele doua linii de Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo si Ricardo Jorge Ferreira Santos, in timp ce arbitru de rezerva a fost Joao Francisco Lopes Ferreira.

Lovitura de incepere a partidei a fost data de pilotii francezi Sebastien Loeb si Daniel Elena. Loeb a sosit pe arena Stade de France la volanul unui autoturism Citroen 4 WRC, cu care a castigat, saptamana trecuta, al saptelea titlu mondial consecutiv in Campionatul Mondial de Raliuri. Organizatorii partidei au anuntat ca pentru acest meci au fost vandute 75.000 de bilete, printre spectatori aflandu-se aproximativ 1.000 de sustinatori ai echipei nationale a Romaniei.

Potrivit Pro TV, un suporter al echipei nationale a fost lovit de fortele de ordine pe Stade de France, la cateva minute dupa startul partidei.

In minutul 63, atacantul Daniel Niculae a fost inlocuit cu Ciprian Marica, dupa ce a suferit o accidentare la piciorul drept la un atac al echipei Romaniei in careul adversarilor. In urma acestui rezultat Romania ramane pe locul 5 in grupa D, cu doar un punct mai mult decat ultima clasata, Luxemburg, relateaza Cotidianul.ro, titrand cu dezamagire esecul romanilor: "Romanii au fost furati la Paris: Franta-Romania 2-0" .

Citeste si:
Nationala Romaniei a invins Armenia, scor 1-0. Tricolorii au ratat...
Nationala Romaniei a invins...

Potrivit Sport.ro, Fotbalistii francezi au prins aripi dupa partida cu Romania. Oamenii lui Blanc sunt convinsi ca nu mai au cum sa scape locul 1 din grupa.

Romania va intalni selectionata Bosniei-Hertegovina, in etapa a IV-a a grupei D de calificare la Euro-2012, care va avea loc pe 26 martie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.