Fostul tenismen "pune paie pe foc" in scandalul romilor repatriati, cu ocazia meciului de la Paris intre Romania si Franta, meci decisiv pentru calificarea la Europenele din 2012.

  • Ilie Nastase, verificat de CNCD in urma afirmatiilor legate de romi si maghiari
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a autosesizat joi, incepand o investigatie ce il vizeaza pe fostul tenisman, dupa ce acesta a facut afirmatii "posibil discriminatorii" la adresa romilor si a etnicilor maghiari din Romania, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele CNCD, Csaba Ferenc Astalosz, a declarat ca va va analiza daca declaratiile lui Nastase reprezinta "o instigare la ura rasiala" si daca "vizeaza atingerea demnitatii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare indreptate impotriva comunitatii rome".

Ancheta CNCD va fi instrumentata in maximum 90 de zile, urmand ca Nastase sa fie citat pentru a audieri cu membrii forului.

In cazul in care va fi gasit vinovat, Ilie Nastase risca o amenda, cuantumul acesteia urmand sa fie stabilit prin decizia CNCD.
"Avem posibilitatea ca, in eventualitatea in care se demonstreaza ca fapta domnului Nastase este una de natura penala, sa sesizam Parchetul, insa noi nu am uzat, pana acum, de aceasta prerogativa si nu o vom face nici in cazul domnului Nastase", a mai declarat presedintele CNCD.

  • Nastase, impotriva romilor si maghiarilor

Aflat la Paris, Nasty il sustine total pe Sarkozy, propunand deportarea tiganilor in Harghita, relateaza ProSport.

Cu doar cateva zile inainte de partida Franta - Romania, programata sambata pe "Stade de France", in preliminariile Europenelor din 2012, Ilie Nastase spune ca s-a saturat de tiganii romani care fura in centrul Parisului si propune deportarea acestora in Harghita: "Sarkozy are dreptate in problema tiganilor! Da, aceasta este parerea mea. Vad ca unii politicieni din Romania si din alte tari ii condamna pe francezi, vorbesc despre drepturile omului si despre libera circulatie. Pe mine m-ar deranja sa stea cineva cu cortul in fata casei mele, sa ma agaseze prin cersit, sa-mi sperie copiii care se joaca. Francezii nu au nimic cu cei care isi vad de treaba, dar cand vii la Paris sa dai in cap, sa furi, atunci n-ai la ce te astepta", a declarat Ilie Nastase.

  • Nastase: "Am ajuns sa merg pe Champs-Elysees cu mana pe buzunar de teama hotilor"

Fostul sportiv ar fi de acord cu"rezolvarea" problemei zonelor locuite de maghiari intr-o maniera care aminteste de Hitler si Stalin: "Sarkozy a aparat cetatenii francezi, asa cum ar trebui sa faca si presedintele Romaniei! Am ajuns sa merg pe Champs-Elysees cu mana pe buzunar de teama hotilor. Mai nou, s-au smecherit, isi lasa barba si se imbraca precum musulmanii, ca sa para ca sunt altcineva. Problema tiganilor din Romania ar trebui sa o rezolvam noi, romanii, nu francezii sau austriecii. Stiti ce as fi facut eu daca eram presedintele Romaniei? I-as fi trimis pe tigani in Harghita, ca oricum acolo sunt foarte multi maghiari si vreo 12 romani! Le-as crea conditii".
Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...

"In felul acesta s-ar schimba si componenta etnica a zonei! Ceausescu a gresit. Trebuia sa faca in Harghita ce au facut rusii in Basarabia. Eu as vrea ca romanii din Ungaria sa aiba aceleasi drepturi cu maghiarii din Romania", a conchis Ilie Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.