Un fost medic al echipei cicliste US Postal explica metodele de dopaj ale rutierilor din Turul Frantei
In timp ce federatiile internationale se codesc sa arate cazurile de dopaj, site-ul ATP, ignorind gravele acuzatii de dopaj aduse finalistului de la Roland Garros, dar publicind declaratii, dintr-un univers paralel ale invinuitului Mariano Puerta ("Cred ca am jucat bine azi, la Tokyo"), practicile doping incep sa iasa la iveala. Ieri, in "L’Equipe’’ a aparut un material in care un medic ce a parasit echipa de ciclism US Postal in 1996, inainte de sosirea lui Lance Armstrong, a explicat cum team-urile participante in Turul Frantei practicau autotransfuzia.

"Inainte de startul ultimului Tur, concurenti de la diverse team-uri au luat EPO, pentru cresterea nivelului hematocritelor pina la 60. Apoi un medic le-a punctionat singele si l-a conservat in pungi speciale pentru a-l cobori la parametri standard. Doctorii-vampiri actionau inainte de cursa, intre 7 si 8 dimineata, si la o jumatate de ora dupa etapa, evitind astfel controalele. Dupa cursa le era injectat concurentilor propriul singe, care pe durata etapei era transportat de o motocicleta, intr-un compartiment refrigerator", a spus medicul Prentice Steffen.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.