Cunoscut ca un tip petrecaret, seful FRF a urcat in avion baxuri cu „acid”

Inaintea imbarcarii, pe aeroport, nici selectionerul Victor Piturca, si nici fotbalistii n-au dorit faca ieri declaratii. "Am avut conferinta de presa zilele trecute", le-a taiat Piturca macaroana jurnalistilor. Si jucatorii au trecut repede prin armata de ziaristi si cameramani. Masorii au carat pana la avion sticle cu apa plata pentru fotbalisti, dar si sase baxuri cu apa minerala, numai bune, probabil, pentru un sprit federal. Este exclus ca apa minerala sa le fie destinata jucatorilor, deoarece medicul Pompiliu Popescu le interzice bauturile acidulate.

Singurii oficiali care au facut declaratii pe Aeroportul "Henri Coanda" au fost Mircea Sandu si Mitica Dragomir. "Avem sansa firului de par. Se poate rupe sau se poate ingrosa!", a spus Nasu’. Intrebat despre posibilitatea ca Olanda si Cehia sa faca blat, asa cum a sugerat Dragomir, Sandu a replicat: "Nu mai are rost sa raspund".

"Corleone" a sosit primul la aeroport. Pana atunci venise doar nationala de tineret, pe care antrenorul Florin Marin a adus-o cu trei ore inaintea decolarii!

TINERET- Meci decisiv

Nationala de fotbal-tineret a Romaniei incheie azi o alta campanie ratata la un turneu final. Tineretul n-are, in meciul cu Finlanda, decat varianta victoriei, pentru ca apoi sa spere intr-un miracol. Partida cu nordicii, programata pe stadionul "Tehtaan Kentta" din Valkeakoski, va incepe la ora locala 19.00 (n.r. - aceeasi ca la Bucuresti). Meciul nu este televizat in Romania.

Ca si seniorii, tricolorii mici ocupa in clasamentul Grupei 1 primul loc sub linie. La barajul pentru turneul final al EURO 2006 se califica formatiile clasate pe primele doua locuri din fiecare grupa.

CLASAMENT
Grupa 1 - tineret

1. CEHIA 8 5 3 0 21-3 18
2. Olanda 8 5 2 1 13-5 17

3. Romania 9 5 1 3 16-8 16
4. Macedonia 9 2 3 4 9-14 9
5. Finlanda 8 2 1 5 6-12 7
6. Armenia 10 1 2 7 2-25 5
Meciurile ramase de disputat: Cehia-Olanda si Finlanda-Romania (7 octombrie), Finlanda-Cehia si Olanda-Mecedonia (11 octombrie)

Imbracati ca la piata

Pe ultima suta de metri a preliminariilor, sperantele de calificare au renascut miraculos, dupa victoria impotriva Cehiei. Au fost uitate partida de cosmar cu Cehia, de la Praga, si "dubla" cu Olanda, cand tricolorii n-au emis pretentii nici macar la un punct. Despre cine merita sau nu sa se califice la Mondiale s-a vorbit si din punct de vedere al suporterilor. S-a spus ca Olanda si Cehia prezinta interes pentru organizatori, fiindca vor fi incurajate, pe arenele nemtesti, de mai multi fani decat s-ar putea afla in spatele Romaniei.

Dezbaterile n-au tinut insa cont ca, in planul imaginii, federatia lui Mircea Sandu a dat chix. Nimeni nu crede ca Nasu’ are vreun plan de redresare a fotbalului romanesc, dar o minima strategie de marketing ar fi fost suficienta pentru ca fotbalistii nationalei sa nu fie nevoiti sa mearga in deplasari imbracati ca la piata sau ca la antrenament. Si la acest meci, la fel ca de-a lungul intregii campanii, jucatorii au plecat cu treninguri pe ei, si nu in costume oficiale. Spre exemplu, olandezii si cehii s-au prezentat in Romania imbracati la patru ace, semn ca respecta fotbalul mai mult decat noi.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.