Fostul arbitru Ionica Serea, trimis in judecata pentru fapte de coruptie, alaturi de arbitrul Marius Martis, va fi pus in libertate, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a admis astazi recursul la decizia de respingere a cererii de eliberare provizorie.

Potrivit reprezentantilor Curtii de Apel Pitesti, sedinta de judecata a avut loc in prezenta lui Ionica Serea, magistratii institutiei admitand recursul depus de avocatii fostului arbitru, potrivit MEDIAFAX.

Miercuri, magistratii Tribunalului Arges au respins ca neintemeiata cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de Serea, astfel ca avocatii acestuia au despus recurs. Decizia Curtii de Apel Pitesti este definitiva, Drept urmare, Serea va fi eliberat din la Penitenciarul Colibasi astazi.

  • Interdictii pentru Ionica Serea

Arbitrii Ionica Serea si Marius Martis, incarcerati in Penitenciarul Colibasi, au fost arestati in data de 30 aprilie, ceilalti inculpati in acest dosar, Cornel Penescu si Liviu Facaleata, fiind arestati in data de 11 mai, si pusi in libertate sub control judiciar de Curtea de Apel Pitesti dupa doua saptamani.

In data de 13 septembrie, Curtea de Apel Pitesti a confirmat decizia Tribunalului Arges privind mentinerea arestarii preventive in cazul arbitrilor Marius Martis si Ionica Serea
.

Procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe cei patru in data de 21 mai, in noul dosar care vizeaza coruptia din fotbal. Cornel Penescu a fost trimis in judecata pentru dare de mita, Ionica Serea pentru luare de mita, in timp ce Liviu Facaleata si Marius Martis sunt acuzati de complicitate la infractiunea de luare de mita.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii anticoruptie, in 18 martie 2009 Cornel Penescu, "in calitate de actionar majoritar al FC Arges Pitesti, a oferit si dat efectiv sub forma de mita suma de 21.000 de dolari arbitrului de fotbal Serea Ionica, delegat sa arbitreze meciul dintre echipele FC Arges si FC Steaua Bucuresti", programat sa se desfasoare pe 20 martie 2009.

Banii au fost primiti de Serea inainte de disputarea meciului, prin intermediul lui Facaleata si Martis, pentru ca FC Arges "sa obtina un rezultat favorabil (...) si pentru ca jucatori din cadrul echipei gazda sa nu primeasca sanctiuni disciplinare si sa fie aplicate astfel sanctiuni fotbalistilor din echipa adversa".

Fostul arbitru Ionica Serea, retinut de procurorii DNA Pitesti

Citeste si:
Ana Morodan, internată la psihiatrie: „Privarea de libertate pentru...
Ana Morodan, internată la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.