Distinctia i-a fost oferita de Clubul Sportiv din Stefan cel Mare, grupare care nu are sectie de fotbal * Elisabeta Lipa a fost recompensata cu "Premiul pentru merit sportiv"

Atacantul dinamovist Ionel Danciulescu va fi premiat in luna ianuarie de catre Clubul Sportiv Dinamo, care l-a desemnat cel mai bun fotbalist roman al anului 2004, a anuntat ieri chestorul Marcel Popescu. "Noi, cei de la CS Dinamo, chiar daca nu mai avem sectie de fotbal, il consideram pe Ionel Danciulescu cel mai bun fotbalist roman. De departe Danciulescu ar trebui declarat jucatorul anului in Romania", a declarat presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu.

"Danciulescu a castigat campionatul si Cupa Romaniei cu Dinamo, a fost golgeterul Diviziei A, la echipa nationala a marcat goluri. Ionel Danciulescu a venit tare din spate in ultimii ani", a motivat presedintele CS Dinamo. Marcel Popescu este de parere ca si atacantul stelist Adrian Neaga are meritele sale. "Neaga a avut un final de sezon foarte bun. Este clar ca Steaua este pe val. El a avut o explozie neasteptata de nimeni la revenirea in campionatul intern. Este ceva de exceptie ce a facut Neaga, felul in care a revenit. Merita si el laurii, insa a avut un inceput de an mai slab", a spus Popescu. Tot ieri au fost anuntati si ceilalti laureati ai CS Dinamo pe anul 2004. La fete, primele sunt canotoarele Georgeta Andrunache si Viorica Susanu, medaliate cu aur la JO de la Atena in proba de 2 rame feminin, iar la baieti primul a iesit gimnastul Marian Dragulescu, o medalie de argint si doua medalii de bronz la JO de la Atena si patru medalii de aur la Campionatele Europene. Alti laureati ai clubului pe anul 2004 sunt canotoarele Constanta Burcica, Angela Alupei, Elisabeta Lipa, Liliana Gafencu, Doina Ignat, Ioana Papuc, Elena Georgescu, gimnastii Marius Urzica, Ioan Suciu, Dan Potra, Razvan Selariu, Daniel Popescu, boxerul Ionut Gheorghe, Florin Popescu la kaiac-canoe, halterofilul Adrian Jigau, boxerul Viorel Simion, Camelia Mihalcea si Simona Strimbeschi la canotaj, atletele Alina Rapanu si Nicoleta Grasu, halterofilul Ninel Miculescu, Costel Danculea la judo. Cel mai bun antrenor al anului a fost desemnat Mircea Roman, canotaj. In ceea ce priveste echipele anului 2004, la sporturi individuale s-au remarcat sportivii de scrima. Ei au castigat la sabie masculin Cupa Campionilor Europeni, iar la sabie feminin s-a ajuns pana in finala Cupei Campionilor Europeni.

La jocuri sportive, pe primele locuri s-au clasat echipele de handbal, semifinalista a Cupei EHF, si cea de rugby, campioana nationala. Participanta la sase olimpliade, Elisabeta Lipa a primit Premiul pentru spiritul sportiv.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.