De ieri a devenit clar. Victor Piturca a definitivat echipa cu care va incepe meciul de simbata din Finlanda. A si testat-o aseara in jocul-scoala sustinut la Mogosoaia impotriva divizionarei C Sportul Studentesc II. Selectionerul a operat o singura modificare printre titulari fata de meciul cu Cehia de luna trecuta (2-0). Si aceea fortata de imprejurari. Piti a plombat gaura lasata de suspendarea lui Chivu, cu Iencsi. Antrenorul a considerat ca o rocada intre Iencsi si Tamas, care joaca la Dinamo stoper stinga, ar fi insemnat practic sa deregleze si mai rau mecanismul defensiv.

O data rezolvata aceasta problema, Piturca a insistat pe perfectionarea relatiilor de joc si a schemelor tehnico-tactice. Cum au nevoie obligatorie de victorie la Helsinki, era de asteptat ca "tricolorii" sa repete cu satelitul Sportului fazele ofensive.

In prima repriza, Mutu a demonstrat ca ramine principala gura de foc a nationalei. Dupa ce Mazilu a deschis scorul, vedeta lui Juventus a inscris de patru ori pina la pauza, cind Piturca a schimbat complet echipa. "Rezervele" au dus scorul la 11-0.

Romania
Repriza I: Lobont - Contra, Tamas, Iencsi, Rat - Ov. Petre, Cocis, D. Munteanu - Fl. Petre, Mazilu, Mutu
Repriza a II-a: D. Coman - Badoi, Jula, D. Goian, P. Stoica - T. Balan, Lazar, Bostina - Oprita, D. Niculae, Rosu

Ovidiu Petre a dat emotii

In timpul primei reprize, la o faza de atac in jumatatea de teren a celor de la Sportul II, unul dintre tinerii adversari ai tricolorilor a intrat ceva mai tare la Ovidiu Petre. Jocul a continuat, dar mijlocasul timisorean a ramas la pamint tinindu-se de laba piciorului sting. Dupa aproximativ 30 de secunde, el s-a ridicat singur, a schiopatat usor de citeva ori, apoi a inceput sa alerge normal, facindu-i pe cei de pe margine sa rasufle usurati.

Coman invitat de onoare la nunta lui Mutu

Fosti colegi la FC Arges de la 9 ani, cind au inceput impreuna fotbalul si faceau pariuri pe cite un suc, la finalul antrenamentelor, pe numarul de "paianjeni" doboriti din lovituri libere, Adrian Mutu si Daniel Coman au ramas legati de o puternica prietenie. "Nici sa nu te gindesti sa nu vii la nunta mea!", l-a avertizat Briliantul pe portarul Rapidului in cantonamentul "tricolorilor" de la Mogosoaia. Giulesteanul este insa in dilema: "As vrea sa merg duminica la Roma, la nunta, dar nu stiu daca imi vor da voie cei de la Rapid. Luni avem antrenament si n-as putea ajunge la timp", a declarat rapidistul pentru Stirile Sportive de la Antena 1.

TINERET
Zicu incert pentru Finlanda

Antrenorul Florin Marin nu este ferit de probleme in cantonamentul de la Saftica. Dinamovistul Ianis Zicu nu s-a antrenat marti si miercuri, din cauza unei gripe rebele. "Zicu n-a participat la pregatire decit luni. Este sub tratament si vom decide in ultimul moment daca va face deplasarea in Finlanda, dupa un ultim control medical", a spus tehnicianul. Lotul de tineret va pleca astazi, impreuna cu "tricolorii" mari, spre Helsinki, la ora 14:30.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.