Spaniolul Rafael Nadal, numarul 1 mondial, l-a invins pe sarbul Novak Djokovici, cap de serie numarul 3, castigand US Open pentru prima oara in cariera. Mai mult, turneul american este singurul dintre cele patru de Grand Slam care ii lipsea din palmares.

  • Nadal-Nivak: scor - 6-4, 5-7, 6-4, 6-2

Pentru prima oara in finala la Flushing Meadows, Nadal si-a adjudecat al noualea turneu de Grand Slam si cel de-al 42-lea titlu.
Astfel, La 24 de ani, Nadal devine al patrulea jucator din era Open (din 1968), dar si cel mai tanar, care castiga cele patru turnee de Grand Slam, dupa Rod Laver, Andre Agassi si Roger Federer. Dintre cei patru, doar australianul Laver a castigat cele patru turnee in acelasi an, potivit MEDIAFAX.

De asemenea, Nadal este al patrulea jucator care castiga trei turnee consecutive de Grand Slam in era Open, dupa Laver, Pete Sampras si Federer. Nadal s-a mai impus in acest an a Roland Garros si Wimbledon
.

Meciul cu Djokovici a fost programat initial duminica, insa a ost amanat ulterior din cauza ploii. Luni, partida a fost de asemenea intrerupta aproape doua ore din cauza conditiilor meteo nefavorablie.

La US Open, Rafael Nadal a pierdut un singur set, in finala cu Novak Djokovici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.