Selectionerul l-a ignorat pe golgeterul Iacob, dar nu si-a uitat fostii protejati de la Steaua

Nationala de fotbal a Romaniei si-a continuat ieri pregatirile pentru meciul cu Finlanda, de la Helsinki, programat sambata si contand pentru preliminariile Cupei Mondiale. Ultimul joc al tricolorilor (care pastreaza sanse mici de calificare) va fi abordat fara un pilon al echipei - capitanul Cristi Chivu - si cu cativa componenti ai lotului a caror prezenta se poate justifica mai degraba prin subiectivismul selectionerului Piturca, decat prin ratiuni logice. Partida ultimei sanse pentru Romania va fi abordata cu jucatori precum Pompiliu Stoica, Daniel Oprita si Laurentiu Rosu, a caror singura calitate e aceea de a fi aproape de inima lui Piturca.

Cel mai varstnic debutant convocat la nationala e fundasul clujean Vasile Jula. La aproape 31 de ani, stoperul a fost adus de Piturca datorita evolutiilor constant bune la echipa de club in acest sezon, dar si pentru ca absenteaza Chivu (suspendat), Ghionea (accidentat) si Radoi (pedepsit). "Ma simt implinit ca fotbalist pentru ca am ajuns la lot. E o atmosfera frumoasa aici. Am fost primit foarte bine. Pentru mine e o surpriza foarte mare, un vis devenit realitate", si-a descris Jula sentimentele.

Mutu, cina in oras

Pe cale de a deveni unul dintre oamenii-cheie la mijlocul terenului dupa evolutia excelenta impotriva Cehiei, Razvan Cocis a subliniat ca obiectivul sau e, deocamdata, sa confirme ca laudele de pana acum n-au fost premature: "Sper sa nu dezamagesc nici in continuare, pentru a mai fi convocat".

Sosirea lui Adi Mutu in cantonament a produs un moment amuzant. "Briliantul" s-a imbratisat cu toti jucatorii, mai putin cu Jula, pe care nu-l cunostea! "Chiar glumeam cu nea Piti, am crezut ca Vasile e antrenor secund... Apoi mi-am cerut scuze ca nu l-am salutat. Daca va dori un tricou de-al meu, ma voi revansa, i-l voi da, mai ales dupa intamplarea asta. Pe viitor va trebui sa fiu mai atent...", a povestit Mutu, care luni seara a luat cina in oras, la un restaurant, impreuna cu Cosmin Contra.

La fel ca si la meciul trecut, cu Cehia, Piturca a creat rumoare lasandu-l acasa pe golgeterul stelist Victoras Iacob si convocandu-l, in schimb, pe Daniel Oprita, care n-a jucat mai deloc in acest sezon! Explicatiile oferite de selectioner n-au fost convingatoare: "Oprita e un caz mai special. Nu a jucat nici cu FCM Bacau deloc, dar din ratiuni tactice am apelat la el. Voi vedea cum se prezinta zilele acestea, la antrenamente".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.