Selectionerul doreste sa-i cheme la Nationala si pe Viorel Moldovan, Iulian Filipescu sau Florin Soava * Secunzii tricolorilor: Stefan Iovan, Gabriel Boldici; a fost solicitat si Dan Apolzan, aflat sub contract cu Rapid * "Sansele de calificare nu sunt minime, sunt doar mai mici", crede Victor Piturca

Tehnicianul Victor Piturca a tinut ieri ultima conferinta de presa a anului, in care si-a anuntat primele realizari dupa numirea sa in functia de selectioner. In ceea ce priveste componenta lotului, Piturca spune ca l-a convins pe Ghioane sa revina la echipa nationala si a primit din partea lui Dorinel Muntenu asigurarea ca se va intoarce oricand la lot. "Cu Ghioane totul e stabilit, va veni conform programului. Cat despre Dorniel Munteanu, am avut o dicutie cu el si este de acord sa revina la echipa nationala", a spus selectionerul, care se gandeste si la o posibila intoarcere a lui Filipescu, Moldovan sau Soava printre tricolori: "O sa discut cu toti pentru ca vreau sa revina asupra deciziilor".

Selectionerul a spus ca jucatorul Marius Mitu, care are un sezon bun in Belgia, nu intra deocamdata in vederile sale. "Piti" a afirmat ca sunt multe posturi care il ingrijoreaza la echipa nationala: "La meciurile din primavara vom avea doi indisponibili, Marica si Ganea, in rest eu sper ca toti sa fie apti de joc. Sunt destule posturi care ma ingrijoreaza, cum ar fi centrul apararii sau ofensiva, dar cred ca nu se va mai repeta situatia din aceasta toamna. Piturca nu s-a gandit inca la un capitan al reprezentativei, a spus ca Nationala va avea patru sau cinci lideri. "Capitan va fi ori un jucator cu multa experienta, ori un jucator din noul val care se face respectat in fata coechipierilor", a spus selectionerul.

Victor Piturca s-a declarat increzator in sansele de calificare ale Nationalei la Campionatul Mondial, desi a recunoscut ca sunt destul de mici. "Nu putem spune ca avem sanse minime de calificare, dar e drept, sunt mai mici: "Eu am incredere in campania de calificare chiar daca adversarii nostri directi, Cehia si Olanda, sunt mai valorosi", a spus Piti, cel care este de parere ca tricolorii au fost criticati prea dur dupa ultimele evolutii. "E normal ca dupa jocul slab din preliminarii sa stea cu capul plecat, dar nu cred ca se impunea sa fie jigniti", a declarat Piturca. Selectionerul a spus ca va intocmi el insusi un regulament de ordine interioara, iar cine nu-l va respecta, nu va mai face parte din lot. "Eu nu voi urmari jucatorii pe la 2-3 noaptea. Dar cine se abate de la reguli nu mai are de ce sa vina la echipa nationala, indiferent ca este vorba de Chivu sau Mutu". De asemenea, Piturca nu este de acord sa-l cheme pe Adrian Mutu la vreo actiune a echipei nationale pana cand nu expira suspendarea "Briliantului". Piturca si-a alcatuit partial si echipa cu care va imparti banca tehnica a primei reprezentative. Astfel, secunzi vor fi fostii colegi de la Steaua, Stefan Iovan si Gabriel Boldici, care se va ocupa de pregatirea portarilor.

De asemenea, Piturca insista si pentru cooptarea metodistului Dan Apolzan, cel care in prezent se ocupa de centrul de juniori al Rapidului. "Eu sper ca pana la sfarsitul anului sa avem intelegere de la George Copos si de la Razvan Lucescu, sa il lase pe Apolzan sa revina la echipa nationala. Domnul Mircea Sandu a discutat deja si sper sa se rezolve. Daca va fi nevoie, voi vorbi personal cu Copos, pentru ca mi-l doresc mult pe Apolzan. Daca nu il va lasa, atunci vom cauta o alta solutie, dar George Copos e un bun roman si il va lasa", a spus Piturca. Selectionerul l-a chemat inapoi si pe fostul bucatar al lotului, turcul Yalcin Kadir, cel care a fost dat afara pe vremea lui Iordanescu, fiind acuzat ca in ajuta pe sportivi in escapadele lor nocturne. Piturca a spus ca nu a semnat inca contractul cu Federatia Romana de Fotbal, dar ca in proportie de 99 la suta este de acord cu prevederile. Nici secunzii alesi de Piturca nu au semnat inca intelegerile, urmand sa poarte o ultima discutie cu conducerea Federatiei in aceasta dimineata.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.