Iacob spune ca isi doreste un nou adversar din Norvegia, pentru a razbuna si mai mult eliminarea din fata lui Rosenborg.

Este golgeterul Stelei in cupele europene. A marcat 5 goluri in 6 meciuri, reusind sa puncteze in toate partidele din Europa in care campioana a inscris cel putin un gol. Victoras Iacob a demonstrat si in partida de la Constanta ca este un transfer reusit al campioanei.

- Victoras, mai sint doua echipe din Norvegia in Cupa UEFA. Ce zici, ti-ai dori sa picati cu una dintre ele?
- Abia ii astept. Da, mai vreau inca una din Norvegia, ca sa-i scoatem pe toti vikingii astia din Cupa UEFA. Numai asa ne putem razbuna pe deplin pe Rosenborg, pentru ca ei ne-au furat pur si simplu bucuria de a juca in Liga Campionilor.

- Dar cei de la Valerenga au spus ca n-au dat importanta acestei competitii.
- Povesti. Le-au lipsit 4 titulari in meciul de la Constanta, dar si daca ar fi fost acestia pe teren tot i-am fi tavalit rau de tot. Sintem intr-o forma prea mare in acest moment pentru a ne putea opri cineva.

- Bostina v-a cam luat piinea de la gura in ultimele partide marcind mereu?
- Din contra, Bostina ne-a dat piine alba sa mincam, nu ca ne-a luat-o, pentru ca reusitele lui au insemnat puncte, victorii sau calificare in grupa Cupei UEFA. Deci, s-o tina tot asa.

- Ce crezi, o sa ajungi la echipa nationala?
- Fiecarui fotbalist ii sta gindul la prima reprezentativa, dar daca Victor Piturca nu ma vrea acolo, asta este. Oricum, eu voi incerca sa joc cit mai bine si de aici inainte si poate imi va veni si mie rindul.

8 goluri a marcat Victoras Iacob pentru Steaua in 14 meciuri in acest sezon in campionat, in Supercupa Romaniei si cupele europene

Protasov: "Fac istorie in Romania"

Antrenorul Stelei, Oleg Protasov, care spusese imediat dupa meciul de la Constanta ca "e o mare performanta pentru noi calificarea in grupe", a vorbit ieri si despre celelalte echipe care au acces in faza urmatoare a Cupei UEFA, Dinamo si Rapid. "Este extraordinar ca sint 3 echipe in grupe. Este bine pentru Romania, pentru Bucuresti, pentru suporteri. Sint mindru ca particip si eu la progresul fotbalului romanesc. Acestea sint satisfactiile noastre, ale antrenorilor, chiar daca vad ca atunci cind lucrurile nu merge bine, aici in Romania, nimeni nu ma mai intreaba nimic, doar la esecuri lumea vine la mine", a declarat Protasov

Obiectivul Stelei: finala Cupei UEFA

Dupa meciul tur, Gigi Becali a marturisit pentru prima data ca Steaua se gindeste la disputarea finalei Cupei UEFA. Acum, patronul din Ghencea a spus ca "e deja un obiectiv pe care il trasez echipei, accesul in finala". Chiar si presedintele Mihai Stoica a marsat la ideea lui Becali, zicind ca "nu e chiar exclus sa ajungem in finala, dar daca o sa fim acolo trebuie sa o si cistigam". La rindul sau, Protasov a comentat obiectivul impus de Becali: "E bine ca patronul ridica stacheta atit de sus".

Becali: "Steaua, Dinamo si Rapid vor merge in primavara"

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat aseara la Stirile Sportive ale Antenei 1 ca toate cele 3 echipe romanesti se vor califica in primavara europeana. "Eu am spus de la inceput, de la tragerea la sorti, ca toate trei se califica in grupe si am avut dreptate. Si acum zic la fel. Toate trec de grupe. Fotbalul romanesc a crescut si, in plus, in Cupa UEFA nu mai e un nivel atit de ridicat. Sint vreo 10-12 echipe care sint peste noi, dar pe restul putem sa le batem oricind", a spus Becali.

"Anul acesta au mers in Cupa UEFA echipele din Capitala, poate anul viitor, cu ajutorul nostru, va merge si una din provincie"
Gabriel Bostina

"Aceasta calificare nu ne alina durerea ratarii accesului in grupele Ligii Campionilor. Acum nu ne ramine decit sa reeditam parcursul de anul trecut din Cupa UEFA"
George Ogararu

"Daca patronul Gigi Becali considera ca Steaua trebuia sa joace in Liga Campionilor si nu in UEFA, atunci are dreptate, dar noi vom incerca sa-l bucuram si prin aceasta competitie"
Sorin Ghionea


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.