Ghinion teribil! Dupa un meci in care au practicat K1, englezii au putut poza in victime, dupa ce Plesan l-a atacat violent din spate pe Arteta. Acesta s-a lovit cu capul de pamint, suferind o comotie cerebrala. Si-a revenit, dar a stat o noapte in spital

Era spre final la Liverpool. Ultimele minute. Chiar in cercul de la mijlocul terenului, Mikel Arteta, spaniolul lui Everton, a sarit la cap. Nu-l interesa decit mingea. In acel moment, ca un proiectil, Plesan, care vina adversarul, nu balonul, l-a lovit in aer din spate, cu cotul in ceafa. Dezechilibrat, Arteta s-a pravalit la pamint. A cazut groaznic, izbind gazonul cu capul. Clipe terifiante: ibericul avea convulsii, picioarele ii tremurau, capul era cazut pe spate, miinile intinse. Suferise o comotie cerebrala.

Doctorii lui Everton au navalit pe teren. Si paramedicii, imediat. Se temeau ca Arteta si-a inghitit limba, se temeau de o accidentare grava la cap. I-au imobilizat gitul, cel mai afectat, cu un guler special, l-au urcat pe targa, transportindu-l la salvare. De aici, direct la spital, unde a stat pina ieri dupa-amiaza. Din fericire, examenele medicale, inclusiv tomografia, n-au relevat nici o consecinta ingrijoratoare.

"Mikel e OK. A stat toata noaptea sub observatie si recuperarea decurge bine", a declarat managerul Moyes

"M-am speriat rau de tot!"

Plesan a marturisit ieri ca a fost cuprins de teama vazindu-l pe Arteta zvircolindu-se in iarba

- Cum a fost, Mihaita?
- M-am speriat rau de tot! Au fost momente de cosmar, fiindca stiam ca n-am vrut sa lovesc!

- Dar ai intrat tare.
- Recunosc ca am vrut sa fac fault, sa opresc jocul la mijlocul terenului. Insa am dorit sa fie unul de joc, nu ce a iesit. N-a fost intentia mea sa iasa asa, de aceea imi cer mii de scuze. Cu soldul l-am lovit pe Arteta, nu m-am dus cu pumnul. A fost si ghinion ca spaniolul a cazut si nu a pus miinile pe pamint cind a aterizat. Daca se sprijinea in miini, nu patea nimic.

- L-ai intilnit dupa meci?
- Da, m-am dus special in fata englezilor si mi-am cerut scuze lui Arteta. A realizat si el ca n-am vrut sa iasa asa si mi-a spus ca este in regula, iar in doua zile va da drumul la antrenamente.

"Parea knock-out, dar s-a ridicat in picioare si a vorbit. A fost dezorientat, insa nu si-a pierdut cunostinta nici un moment. N-a vrut sa mearga la spital, spunea ca se face prea mult caz, insa trebuia sa fie supus tuturor testele necesare".
Fizioterapeutul lui Everton, Mick Rathbone

"UEFA sa-l scoata din fotbal"

Intr-un articol taios, John Thompson, editorialist la cotidianul "Liverpool Echo", a fost necrutator cu Mihaita Plesan. "A fost revoltator sa-l vad pe Plesan privind nepasator dupa ce il atacase ca un las, pe la spate, pe Arteta", a scris ziaristul englez, incheind: "Nu exista decit o concluzie. Acest huligan roman sa nu mai calce pe un teren de fotbal! UEFA ar trebui sa se pravaleasca asupra lui ca o tona de caramizi".

"Aceasta coliziune n-a fost un duel, ci un asalt premeditat, dement si las. O incercare deliberata de a-l accidenta pe Arteta. Socul a fost urias, Arteta a parut lovit de un camion cu o viteza de 50 de kilometri la ora"

"Cu cinism si salbaticie, asa au jucat romanii! Scoateti huliganii din fotbal!"
Liverpool Echo

"Arteta horror. Arteta s-a prabusit pe gazon dupa o lovitura infioratoare, feroce"
The Sun

"Plesan a primit doar galben pentru un gest brutal si bolnav"
Daily Telegraph

"Acest gen de atac, nesabuit, stupid si inoportun, nu poate fi acceptat. In schimb, noi abia ii atingeam, iar ei cadeau si se rostogoleau"
James McFadden, Everton

"Un contact teribil. Romanul a sarit tirziu si Arteta a fost lovit violent din spate. Duelurile ar trebuie sa fie fair, dar acesta n-a fost"
David Moyes, manager Everton


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.