Dupa calificarea memorabila de aseara, Lucescu si Dinu Vama trebuie sa duca povestea mai departe

Socaciu se pune in fata unui microfon si incepe sa cinte imnul Rapidului. Mai sint 5 minute. "Sintem peste tot acasa...". 15.000 de oameni au fularele deasupra capului si cinta. Galeria asezata in calciul vechii potcoave e nebuna. Nebuna de tot. Tot stadionul e nebun. Giulestiul plezneste de dor. De dorul unui meci mare.

Incepe lupta. Rapid n-are rabdare sa construiasca. Giulestenii isi ataca in haita adversarul. Pasa cu capul Daniel Niculae, Ostlund rateaza incredibil interceptia, recupereaza Buga, intra cu mingea in careu, trage de la 7-8 metri, portarul respinge in fata, inima tribunei aproape ca nu mai bate. Dar miracol, balonul se intoarce in capul lui Buga si apoi se tupileaza in poarta, la coltul lung. Goooooooooool!. E minutul 13. Se rupe tribuna.

Castelen. Face furori pe dreapta. Dar nu e decisiv. Nici Kuyt. Se enerveaza mereu. Feyenoord e peste Rapid. Adica ataca. Ai lui Razvan par epuizati, dar rezista si termina repriza in atac. Repriza a doua incepe cu Feyenoord in atac. Noul intrat De Guzman loveste cu capul si seamana fiori. Coman scoate mingea in corner de la radacina barei (54). Ei sint in atac, dar Rapid joaca excelent cartea contraatacului. Dar Niculae (55) sau Ilyes (63) nu gasesc poarta.

Numai cine are inima poate privi in continuare meciul. Parca se joaca lapte-gros. Olandezii sint in circa Rapidului. Dar se repeta obsesiv faza contraatacului pe care din pacate ai nostri nu sint in stare sa o valorifice. Gol Kuyt in minutul (75). Nu, e ofsaid. Rateaza si Kalou din 6 metri (79). Traim. Se termina. Rapid e in grupe. Dati-i vestea si celui mai in virsta rapidist, actorul Colea Rautu. Sufera, e paralizat. Te-au bucurat si pe tine la sfirsit, batrine.

Aparate pentru detectat huliganii

Inainte de a intra pe stadion, cei 100 de suporteri olandezi au fost verificati de doi stewarzi ai echipei Feyenoord, care au venit cu aparate speciale pentru a detecta huliganii. Fanii au avut acces la tribuna 0 dupa ce au facut dovada ca detin un card de suporter si nu se afla pe lista neagra. In premiera o galerie adversa a putut urmari meciul din acest sector al stadionului Giulesti.

Impacare la masa

Razvan Lucescu a plecat dupa fluierul final direct acasa. Noaptea, el a petrecut alaturi de echipa si de Copos

Dupa fluierul care a consfintit victoria si calificarea, Razvan Lucescu a rabufnit. Tot ce a strins in el in aceasta perioada, toate sentimentele pentru George Copos s-au revarsat. Lucescu junior a ridicat degetul miljlociu inspre tribuna oficiala. Totul incepuse dupa primul meci din aventura in UEFA, cu Vardar, cind Copos a declarat, in ciuda victoriei cu 3-0, ca Rapid nu a jucat nimic.

Imediat dupa gestul lui Razvan, cei de pe banca au incercat sa il acopere. S-a scuturat cu gesturi nervoase si a refuzat sa se bucure alaturi de cei care il felicitau. Apoi a tisnit spre tunel si a plecat direct acasa. Jucatorii nu l-au mai gasit in vestiar: "Nu stim ce s-a intimplat cu el, speram sa bea un pahar cu vin si sa isi descarce nervii si apoi sa se intoarca alaturi de noi", a comentat Ilyes.

Antrenorul rapidist a plecat cu Volkswagenul Touareg al prietenului sau Cristi Iancu. In jurul orei 22:00 a ajuns la locuinta sa din nordul Capitalei. Inca era marcat de tot ce se intimplase. "Nu vreau sa comentez absolut nimic despre nici un gest. In nici un caz aici, in pragul casei, in fata familiei. Va rog sa ma respectati!", le-a spus Lucescu reporterilor Gazetei. Dupa o ora sarbatorea cu echipa la clubul Embryo din centru, la petrecere venind si George Copos! Dinu Gheorghe il convinsese din nou sa revina.

"Poate ca ramin, sint antrenorul Rapidului. Sint mult mai linistit, mai ales ca acest rezultat a venit dupa o perioada de scandaluri si polemici de neimaginat. Foarte multa lume ne dorea raul in seara aceasta. Jucatorii sint niste eroi pentru mine"
Razvan Lucescu

"Este un moment istoric pentru Rapid pentru ca am eliminat o echipa mare. De aici sint doar nume mari asa ca nu am nici o preferinta"
Robert Ilyes, Rapid

"Ii multumim lui Razvan. Acum tintim cit mai sus si vreau sa trecem de grupe"
Daniel Niculae, Rapid

"Rapidul s-a aparat 90 de minute, a avut citeva ocazii si a inscris. A facut ceea ce noi nu am reusit"
Patrick Lodewijks, portar Feyenoord

REACTII
"Buga i-a chinuit pe fundasii lui Feyenoord"

Olandezii au acuzat arbitrajul, sustinind ca golul marcat in repriza secunda de Bahia, fundasul lui Feyenoord, trebuia acordat. "Kalou a fost in ofsaid, dar n-a influentat faza, Bahia a inscris din pozitie regulamentara si a fost gol valabil, anulat eronat dupa semnalizarea tusierului. Feyenoord putea intra in prelungiri", a scris cotidianul "De Telegraaf", continuind: "Asprii, neprietenosii romani au blocat calea spre grupe. Contraatacurile lor fulgeratoare au fost mereu periculoase, iar Buga i-a chinuit teribil pe fundasii lui Koeman".

INTERVIU
"Obiectiv: primavara europeana!"

Patronul giulestean George Copos le-a stabilit jucatorilor urmatorul tel: trecerea de grupe

- Domnule Copos, ce reprezinta aceasta victorie cu Feyenoord?
- Baietii au demonstrat ca au valoare, insa voi fi la fel de exigent pe viitor. Este cel mai mare rezultat al Rapidului dupa 1972, dar daca vor reusi sa ajunga in primavara europeana, atunci va fi un rezultat de exceptie.

- Care au fost atuurile Rapidului?
- Jucatorii au avut inteligenta, inventivitate si au aratat ca pot cistiga. Si asta in fata unei echipe care are un buget de peste 70 de milioane de euro.

- Situatiile lui Razvan Lucescu si Dinu Gheorghe vor fi discutate in iarna?
- Nu, deja s-a hotarit. Aceasta calificare inseamna mult, dar nu voi permite niciodata ca echipa pe care o finantez cu 5 milioane de euro sa fie pe locul 7 sau 9 in campionat.

- Ce i-ati spus lui Razvan la finalul meciului?
- Ca poate mai mult si trebuie sa faca mai mult.

- Ce se va intimpla daca ramineti fara antrenor si presedinte?
- (iritat) Sa nu profitam de unele performante care s-au facut.

"Am pus presiune pe conducere, pe antrenori si pe jucatori fiindca asa procedez in toate afacerile mele"
George Copos

Nota "Profesorului"

8 este nota acordata de Sorin Cirtu lui Mugurel Buga, considerat omul meciului. "A dat golul victoriei, calificind Rapidul. I-as fi dat nota si mai mare, dar n-avea voie sa rateze marea ocazie din finalul meciului. Ce s-ar fi intimplat daca in faza urmatoare olandezii egalau?"


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.