Starurile lui Feyenoord sunt sigure ca vor obtine calificarea in Giulesti

Daca Steaua si Dinamo sunt cu un pas in grupele Cupei UEFA, dupa rezultatele excelente obtinute in prima mansa, Rapidul are emotii mari astazi, in Giulesti, in fata olandezilor de la Feyenoord. Desi a remizat in tur, la Rotterdam, scor 1-1, trupa lui Lucescu junior traverseaza o perioada critica si porneste cu sansa a doua. Victoria "visiniilor" la casele de pariuri are o cota de 3,10, in timp ce succesul oaspetilor este creditat cu o cota de 2,00. De altfel, delegatia olandeza a sosit ieri, la pranz, la Bucuresti cu ganduri mari.

"Am venit sa castigam. Dupa egalul din tur, ne asteptam ca Rapidul sa joace defensiv. Suntem obligati sa inscriem si va asigur ca o vom face. Atmosfera va fi incinsa, iar meciul frumos. Ar fi un dezastru sa ne elimine Rapid", a declarat atacantul Dirk Kuyt, starul celor de la Feyenoord. Meciul din Giulesti va incepe la ora 19.00 si va fi transmis in direct de TVR 1.

Lucescu jr. si-a sunat tatal

In timp ce Feyenoord face furori in campionatul Olandei, unde este lider cu sase victorii din tot atatea partide, Rapidul isi joaca astazi ultima sansa de a salva debutul catastrofal de sezon.

Dupa umilinta suferita in fata lui Dinamo, criza din sanul conducerii de sub Podul Grant s-a acutizat. Antrenorul Razvan Lucescu si presedintele Dinu Gheorghe, aflati in conflict deschis cu patronul George Copos, au lasat sa se inteleaga ca vor demisiona indiferent de rezultatul meciului cu batavii. Cu toate acestea, suporterii "visiniilor" au promis ca vor fi la datorie.

Pentru ca vrea sa plece de la Rapid cu capul sus, se pare ca Lucescu junior a ascultat indemnul ironic al suporterilor dinamovisti, care i-au strigat "Razvane suna-l pe tactu’!". Conform unor apropiati, Mircea Lucescu s-a implicat in pregatirea disputei cu olandezii, care va fi abordata in acelasi sistem 3-4-2-1.

Componentii lotului giulestean si-au lins ranile ieri plimbandu-se prin parcul Herastrau, constienti ca daca rateaza grupele UEFA nu vor scapa de furia lui Copos.

Dumitru Dragomir, un dusman declarat al vicepremierului rapidist, a pus ieri paie pe foc: "Razvan, saracul, joaca de doua sau trei luni cu sabia deasupra capului. A gresit ca n-a plecat atunci cand a avut motiv. Acum, sa astepte sa fie dat afara, fiindca daca demisioneaza chiar ca se compromite".

UTA i-a eliminat pe olandezi

In 1970, UTA a produs o surpriza de proportii, eliminand formatia Feyenoord din Cupa Campionilor Europeni, dupa 1-1 la Rotterdam si 0-0 la Arad. Feyenoord era atunci detinatoarea trofeului. Unul dintre eroii acelei duble manse a fost Flavius Domide. "Eram pricajiti rau. Ne-am dus in Olanda cu gandul sa nu primim gol. Norocul nostru a fost ca, din trei ocazii, am dat un gol. Olandezii ne-au bombardat poarta. Prima de calificare a fost de 6.600 de lei, vreo trei salarii. Prin eliminarea celor de la Feyenoord, care castigasera si Cupa Intercontinentala, UTA a facut "partie" in Europa pentru Craiova, Dinamo si Steaua. Cred ca, in Giulesti, scorul va fi 0-0, iar Feyenoord va fi iarasi eliminata", ne-a declarat ieri Domide, care lucreaza ca instalator. "Ma ocup de contoarele de apa calda si rece, fiindca in fotbal nu mi-am gasit loc", spune Domide.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.