Boxerul roman Lucian Bute, cu un palmares de 14 victorii inainte de limita, va avea un adversar de calibru in viitorul sau meci programat in luna octombrie, pe lista posibililor oponenti figurand nume precum germanul Danilo Haussler, campionul WBA Intercontinental, americanul Omar Sheika, challenger la titlul mondial WBC si francezul Jean Paul Mendy, neinvins in 19 meciuri. Presa canadiana remarca faptul ca Bute (25 de ani) a reusit sa atraga peste 6.000 spectatori la gala programata la Bell Centre din Montreal, cand romanul a obtinut a 14-a victorie inainte de limita impotriva americano-egipteanului Kabary Salem.

Antrenorul Stephane Larouche sustine ca Bute este tipul de boxer de care HBO sau Showtime ar trebui sa se intereseze. Una din persoanele care a remarcat numarul mare de spectatori de la Bell Centre a fost celebrul promotor Don King, care recent a anulat o gala la Saint-Louis din cauza lipsei de interes. InterBox ii vizeaza pe Sheika si pe Haussler ca viitori adversari pentru Bute, in timp ce francezul Jean Paul Mendy si-a manifestat interesul pentru artistul roman al knock-out-urilor.

Sheika (28 de ani) are in palmares 26 victorii si 8 infrangeri. La 3 septembrie, el a boxat cu Markus Beyer pentru centura WBC la supermijlocie, fiind invins la puncte de german. Danilo Haussler (30 de ani) are in palmares 25 victorii si 3 infrangeri. Germanul a castigat centura WBA Intercontinental la supermijlocie la 16 iulie. in fine, francezul Jean Paul Mendy (31 de ani) este neinvins in cariera dupa 16 meciuri si detine centura de campion al Frantei la supermijlocie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.