Castigatoarea actualei editii a Ligii Campionilor ar putea incasa pana la 18 milioane de euro, suma in care nu sunt incluse insa veniturile din drepturile de televizare si vanzarea de bilete.

Fiecare dintre cele 32 de echipe participante la cea mai importanta competitie rezervata cluburilor de pe Batranul Continent are garantata suma minima de 3,5 milioane de euro (1,6 milioane de euro pentru calificarea in grupe si un bonus de 321.000 de euro pentru fiecare meci disputat). In plus, fiecare victorie din faza grupelor va fi rasplatita cu 321.000 de euro, in timp ce un rezultat de egalitate va aduce in cont participantelor suma de 161.000 de euro.

Cele 16 formatii care se vor califica in optimi vor incasa cate o prima suplimentara de 1,6 milioane de euro, in timp ce sfert-finalistele vor fi rasplatite cu cate 1,6 milioane de euro, iar cele patru echipe care vor ajunge in penultimul act vor primi fiecare suma 2,6 milioane de euro.

Finalistele Ligii Campionilor vor beneficia de cate un bonus de 3,9 milioane de euro, in timp ce castigatoarea trofeului va primi si un cec de 6,4 milioane de euro.

Bugetul total al competitiei se ridica la 598 milioane de euro, cu 3,3% mai mult decat in sezonul trecut, a mai precizat Uniunea Europeana de Fotbal.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.