Selectionata masculina de baschet a Greciei este noua campioana europeana.
Elevii lui Panayotis Yannakis au castigat finala turneului final de la Belgrad, invingand cu 78-62 Germania. Locul trei a fost ocupat de Franta, care a dispus in finala mica de Spania cu 98-68. Cel mai bun jucator al turneului a fost ales germanul Dirk Nowitzki, cotat drept cel mai bun baschetbalist european al momentului. Grecia a castigat la Belgrad al doilea titlu european din istorie, dupa performanta din 1987. Antrenorul Yannakis con-sidera ca jucatorii sai au pasit pe urmele campionilor europeni de acum 18 ani. "Este o performanta extraordinara pentru ca acesti baieti au invatat baschet de la generatia care cucerea laurii in 1987. Generatia mea are rolul de tata pentru acesti copii", a declarat omul care a cucerit titlul continental atat ca jucator, cat si ca antrenor.

Dupa ce in vara anului trecut presa elena ridica in slavi cucerirea titlului european la fotbal, acum Grecia este regina Europei si la baschet. "Grecia a revenit pe tron", a titrat cotidianul "Eleftheros Typos", in timp ce cotidianul sportiv "SportDay" a notat: "O tara atat de mica si o inima atat de mare". La finalul partidei, de la Belgrade Arena, cei 6.000 de greci veniti sa-si incurajeze favoritii au continuat toata noaptea petrecerea pe strazile capitalei sarbe.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.