Al treilea in Brazilia, Alonso este succesorul oficial al lui Michael Schumacher, ii ofera Spaniei primul titlu de F1 si devine cel mai tinar campion al acestui sport

24 de ani, o luna si 27 de zile este virsta la care Fernando Alonso a ridicat deasupra capului trofeul de campion mondial al Formulei 1. "Este imposibil sa descriu ce simt in aceste momente, sint foarte emotionat", a spus pilotul spaniol in ziua sacra, de 25 septembrie 2005, dupa cursa braziliana de la Interlagos, care a insemnat nu numai sfirsitul oficial al erei Schumacher, dar a oferit Marelui Circ cel mai tinar campion din istorie, iar Spaniei primul titlu mondial in acest sport.

Plecat din pole-position, dar incapabil sa reziste masinilor McLaren ale lui Montoya si Raikkonen, care au semnat prima dubla a scuderiei dupa Austria 2000, Alonso a navigat confortabil in pozitia a treia, pentru a obtine cele sase puncte necesare si suficiente incoronarii sale dupa al 17-lea dintre cele 19 Grand Prix-uri ale sezonului. Montoya a obtinut a treia victorie in acest sezon si a saptea din cariera, insa marele invingator al zilei a ramas Alonso, stropit din belsug pe podium, cu sampanie, de catre rivalul sau din acest sezon, Kimi Raikkonen.

In acelasi timp, in orasul natal al ibericului, Oviedo, 2.000 de locuitori care au privit transmisia pe un ecran gigant instalat in Auditorium, au declansat fiesta, iar dupa ce au desfasurat un banner pe care era scris: "Fernnado, multumim ca ai transformat visele noastre in realitate", au pornit spre Plaza America, din centrul orasului, unde li s-au alaturat mii de alti oameni. Sarbatoarea a continuat tirziu, in noapte, linga Fintina Gabinona, loc traditional de petrecere, unde un tricou consacrat titlului mondial al lui Alonso se vindea cu zece euro.

Brazilia are 2-0

Etapa de debut a A1 Grand Prix, desfasurata in Anglia, la Brands Hatch, a beneficiat de o asistenta de 80.000 de spectatori. Cele doua curse disputate, "sprint" (18 tururi de circuit) si "principala" (36 tururi), au avut acelasi cistigator, Nelson Piquet Junior, fiul triplului campion mondial de Formula 1, care a adus dubla pentru Brazilia. Sud-americanii sint, astfel, primii lideri ai clasamentului general (21 puncte).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.