A. Ionescu a marcat golul victoriei pentru divizionara secunda

Supusa contestatiilor de tot felul inca inainte de inceperea sezonului in Divizia B, cu un patron dubios, cu un antrenor neexperimentat si cu un lot de jucatori provenit in mare masura de la FC Caracal, o echipa mediocra din liga a doua, Universitatea Craiova avea sanse mici in duelul din Cupa Romaniei cu CFR Cluj, una din cele mai in forma echipe din Romania. Previziunile initiale s-au dovedit complet eronate deoarece oltenii au invins pe deplin meritat, scor 1-0. Craiova a dominat categoric prima repriza, entuziasmandu-si cei 10.000 de fani prezenti pe Stadionul "Ion Oblemenco". Combinatiile rapide ale "juvetilor" s-au irosit in ratarile irakianului Jaber sau ale antrenorului-jucator Stanga.

In partea a doua a intalnirii, ardelenii au inceput sa controleze mijlocul terenului, pe fondul oboselii fizice manifestate de olteni, iar Minteuan a ratat de doua ori deschiderea scorului. Finalul a adus izbavirea gazdelor, care au inscris golul victoriei prin Andrei Ionescu, un tanar ce a fost pentru ceva timp si in curtea lui PSV Eindhoven.

Mititelu se da mare

Patronul Universitatii, Adrian Mititelu, s-a aratat extrem de fericit dupa incheierea partidei, laudandu-l pe autorul golului si platind polite "prietenilor" din Craiova. "Ma bucur ca a inscris Andrei Ionescu. Asteptam de mult aceasta reusita din partea lui. Este golul care-l descatuseaza si care-i va da aripi. Multi, in urma cu doua luni de zile, ma credeau nebun atunci cand il comparam cu Balaci. Insa a demonstrat acest lucru. Multi mi-au zis ca, fara Plesan si fara ceilalti, Craiova va ajunge in Divizia C. Va spun ca Plesan nu are nici cinci la suta din talentul si valoarea lui Andrei Ionescu. Avem 20 de jucatori peste Plesan si cei care au plecat. Acum sa-i aud pe cei care au prevestit ca Universitatea va ajunge in Divizia C, gen Camataru, Nedelescu sau Solomon. Inca o data va spun ca pe Craiova nu are cine sa o invinga in Divizia B si vom promova fara probleme", a spus Mititelu, care a mentionat ca si-ar fi dorit sa intalneasca Steaua in Cupa Romaniei.

Ovidiu Stanga, antrenorul-jucator al Craiovei, a declarat ca partida cu CFR Cluj, a fost o ocazie pentru formatia sa de a demonstra ca poate face fata unui adversar puternic. "Sunt multumit de ritmul pe care l-am impus noi. Am dat dovada ca ne putem adapta la un ritm de un nivel mai ridicat. Si ei au avut doua ocazii mari care puteau schimba soarta acestui joc, dar din fericire noi am fost cei care am castigat. A fost o lupta in care noi trebuia sa demonstram daca suntem intr-adevar capabili sa facem fata unui adversar mai puternic. Ma bucur ca jucatorii mei s-au concentrat, si-au dat seama de importanta acestui joc si au reusit sa castige", a afirmat Stanga.

Andrei Ionescu a afirmat ca mai importanta decat reusita sa este victoria si calificarea in faza urmatoare a Cupei. "A fost un gol frumos, dar important este ca am castigat. Imi pare bine ca i-am facut fericiti pe suporteri si le promitem ca nu ne vom opri aici. Si eu sunt in al noualea cer", a spus Ionescu.

Clujenii fair-play

Oficialii lui CFR au recunoscut dupa infrangerea suferita ca Universitatea a meritat victoria. "Sunt dezamagit, dar, de ce sa nu recunosc, Craiova a fost mai buna decat noi in acest joc. Nu s-a vazut nici o diferenta, desi Universitatea joaca in Divizia B, iar noi in Divizia A. Cred ca jucatorii nostri nu s-au concentrat suficient pentru acest joc. Felicit Craiova si daca joaca asa cum a facut-o azi, cred ca s-au alungat acele speculatii ca s-au facut aranjamente, ceea ce eu oricum nu am crezut. Le urez sa revina in Divizia A, deoarece orasul merita, iar pe stadionul de care dispune merita sa se joace meciuri de Divizia A", a spus la finalul intalnirii Iuliu Muresan, presedintele ardelenilor.

Dorinel Munteanu, antrenorul-jucator al lui CFR, s-a declarat dezamagit de rezultat. "In primul rand de rezultat sunt dezamagit, dar pot sa recunosc ca astazi am avut in fata o echipa buna, care a practicat un joc foarte pragmatic. Eu cred ca Universitatea a castigat pe merit. Noi ne-am propus sa trecem mai departe in cupa, dar nu am reusit si vom analiza tot ce am facut. Desi am avut un start bun de campionat, totul se poate schimba intr-o zi, cand ai in fata o echipa bine organizata", a afirmat Munteanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.