Fostul mare fotbalist e tentat sa candideze impotriva lui Mircea Sandu la presedintia FRF

Desi inca mai trage de timp inaintea pasului decisiv, Gica Popescu pare decis sa intre in cursa pentru postul de presedinte al FRF. Desi ieri a declarat ca nu-si anunta, deocamdata, candidatura la alegerile din decembrie, "Baciul" a facut cateva afirmatii care indica faptul ca zarurile au fost deja aruncate, totul fiind o chestiune de timp. Fostul mare fotbalist a mentionat ca "ma gandesc foarte serios si de foarte mult timp la posibilitatea de a candida la presedintia FRF. Pentru a face acest pas, e nevoie de un program serios, de o echipa de colaboratori foarte buna. In acest moment nu-mi anunt candidatura, mai sunt doua luni. Orice e posibil".

Foloseste tactica rivalului

Practic, Gica Popescu foloseste aceeasi tactica utilizata de Mircea Sandu, detinatorul postului si omul cu care se va lupta pentru scaunul de sef al FRF. Pentru a diminua cat mai mult presiunile opiniei publice si ale presei, "Nasul" isi amana candidatura pentru ultima clipa, ascunzandu-se in spatele unor declaratii stravezii: "Sa mai vedem", "e posibil", "nu spun nici da, nici nu", "electoratul ma apreciaza". In culise hotararea e insa luata deja, Mircea Sandu va fi propus de cineva si va candida la cel de-al cincilea mandat de presedinte al FRF, propunandu-le "oamenilor de fotbal" aceeasi echipa cu care s-a instalat la sefie in ,90.

Ce se pune in supa?

Diplomat, Popescu a specificat ca hotararea sa in privinta candidaturii nu e influentata de ce va face actualul presedinte al FRF, despre care se stie ca tine in pumn de fier membrii Adunarii Generale, adica
alegatorii.

"Lucrurile sunt in aer in ceea ce-l priveste pe Mircea Sandu. N-a spus nici ca va candida, nici ca nu va candida. Decizia mea nu tine de candidatura dansului. Ma gandesc la acest pas indiferent de ce va face dansul", a comentat "Baciul".

Desi stie ca nu e asa, fostul capitan al "tricolorilor" a spus ca nu se considera dinainte invins in duelul cu "Nasul": "E un sistem democratic, orice e posibil. Mai ales daca e vorba de un candidat cu greutate, cu credibilitate, care poate sa-i convinga pe oameni ca lucrurile se pot schimba".

Popescu a tratat cu ironie o intrebare venita din partea unei ziariste, care voia sa stie ce l-ar determina sa candideze: "E greu ca o domnisoara sa stie cum merg lucrurile in fotbal. E greu, eu inteleg. Si pentru noi, barbatii, e greu sa stim ce pui in supa. Chiar daca mie, sincer, imi place sa gatesc. Cand eram jucator, gateam des. Oricum, sunt si multi oameni din fotbal care nu stiu ce se intampla in acest fenomen. Nici noi, care suntem de-o viata in fotbal, nu ne pricepem asa cum ar trebui".

A renuntat la impresariat si la parteneriatul cu Becali

In ciuda eforturilor facute in ultimele luni, Gica Popescu n-a reusit sa inlature suspiciunile privind subordonarea sa fata de maleficul Ioan Becali, presedintele-impresar care controleaza o mare parte din fotbalul romanesc. Ingrijorat de faptul ca asocierea numelui sau cu cel al lui Becali ii dauneaza, Popescu a facut in urma cu doua luni, prin cotidianul nostru, o declaratie de independenta: "Becali n-a fost, nu e si nici nu va fi vreodata seful meu!".

Speculatiile sunt alimentate de apartenenta sa, ca actionar, la firma de impresariat "Becali & Popescu", in care fostul mare fotbalist a activat, ca procurator, in ultimii doi ani. Popescu are 33 la suta din firma, iar fratii Ioan si Victor - restul. Tocmai de aceea, "Baciul" a facut ieri un nou pas menit sa-l indeparteze, macar in planul imaginii, de cei doi frati, anuntand ca se retrage din firma si din impresariatul sportiv! "Am spus-o de mult ca nu vreau sa fiu toata viata impresar. Ca impresar, lucrurile nu sunt chiar simple. Sunt unele lucruri pe care, datorita orgoliului, nu pot sa le fac. Acum am alte proiecte sportive si personale, nu mai am timp pentru a fi impresar", a spus Popescu. E, in fapt, un pas important spre candidatura la presedintia FRF facut de fostul jucator, pentru ca postura de impresar e incompatibila cu cea de sef la "Casa Fotbalului".

El a mentionat ca si-a vandut actiunile celorlalti doi actionari si s-a enervat cand i s-a pus din nou intrebarea privind subordonarea sa fata de Ioan Becali: "E o obraznicie sa se spuna asa ceva!".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.