Patru dintre cei 50.000 de participanti la a 25-a editie a Great North Run, de linga Newcaslte, au murit in timpul cursei.
Cea mai importanta cursa de semimaraton din lume, Great North Run, desfasurata in apropierea orasului Newcastle, pe o distanta de 21 km, a triat in mod tragic numarul competitorilor, patru dintre acestia murind duminica, in timpul concursului. Numarul record de decese i-a determinat pe organizatori sa stabileasca drept cauza preliminara a deceselor caldura, corelata cu umiditatea excesiva (70%). "Acest numar este mai mare celui obisnuit de decese", a spus un purtator de cuvint al politiei, care a precizat ca aproape in fiecare dintre cele 24 de editii anterioare a murit una sau doua persoane.

"Cind s-a dat startul era destul de rece, insa dupa aceea a devenit din ce in ce mai cald, iar atunci au inceput sa apara problemele", a adaugat politistul, in timp ce unul dintre competitori, Paul Bouch (25 de ani), a spus: "Dupa 15 km au inceput sa apara ambulantele, dar multora le-a fost imposibil sa le foloseasca, ele ocupindu-se imediat". La start s-au prezentat 50.000 de competitori, carora inclusiv premierul Tony Blair le-a transmis inainte de start un video-mesaj de felicitare. Cursa a fost cistigata, la masculin, de Zersenay Tadesse, din Eritreea, iar la feminin de Derartu Tulu, prima etiopianca din istorie care a cistigat acest semimaraton


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.