CFR Cluj - Poli Timisoara si Steaua - Dinamo. Derby-urile etapei si ale campionatului. Tribune pline. Spectacol pe teren, nu si in tribune. Atit la Cluj, cit si in Ghencea s-au inregistrat violente intre suporteri si jandarmi, soldate cu arestari, oameni de ordine batuti si fani macelariti. Mai mult, la finalul intilnirii interbucurestene, autocarul lui Dinamo a fost bombardat cu pietre de sustinatorii Stelei, jucatorii lui Andone iesind de la vestiare sub scutul jandarmilor.
In urma acestor evenimente, ieri la prinz, vicepresedintele LPF, Alexandru Boc, a spus ca atit Poli Timisoara, cit si Steaua vor fi chemate la Comisia de Disciplina. "Violenta trebuie stopata. Avem rapoartele observatorilor, avem imagini, joi i-am chemat pe delegatii de la Poli Timisoara si Steaua la Comisie si vom lua masuri", a spus Boc. Cele doua grupari, mai ales Steaua, care este recidivista dupa ce a jucat cu portile inchise in primavara, fiind acuzata de rasism, risca sa joace un meci cu portile inchise sau chiar sa le fie suspendata propria arena

STEAUA - DINAMO

Violenta in 3 acte

Episodul 1. Cu mai bine de o ora inaintea fluierului de start al partidei, in parcarea din spatele tribunei oficiale din Ghencea s-a iscat o bataie intre suporterii stelisti si cei dinamovisti. Fostul sef al galeriei Stelei, Jean Pavel, a sarit sa bata citiva fani ai gruparii din Stefan cel Mare, pe motiv ca acestia i-au spart masina in timp ce el venea la stadion. Jandarmii au intervenit imediat si au batut mar un suporter al Stelei, pe care apoi l-au bagat in duba.
Episodul 2. Incidente grave s-au petrecut in timpul partidei din Ghencea. Imediat dupa primul gol al lui Dinamo, suporterii Stelei din peluza de sub tabela au sarit sa se bata cu fanii lui Dinamo, aflati la un sector distanta. Jandarmii au intervenit si au lovit cu bastoanele in stinga si in dreapta. Apoi, la mijlocul reprizei secunde s-a iscat din nou o bataie generala intre suporterii celor doua echipe si oamenii de ordine. Citiva fani au fost calcati pur si simplu in picioare de catre jandarmi (foto 1), care au dat in cei din tribuna cu bastoanele, dar si cu pumnii si cu picioarele.
Episodul 3. La finalul partidei, un grup de suporteri stelisti a atacat cu pietre autocarul dinamovistilor, care se afla in parcarea de la vestiare, spargindu-i geamul (foto 2). "Nu imi venea sa cred ca se intampla asa ceva. Bine ca s-a lasat doar cu atit", a declarat soferul de pe autocarul lui Dinamo, Guna Theodor. O piatra aruncata in autocarul lui Dinamo a ricosat in luneta masinii lui Lovin. Trei dintre fanii care au vadalizat autocarul ros-albilor au fost prinsi si amendati de jandarmi.

REACTII<.b>

"Nu stiu ce s-a intimplat dupa meci cu autocarul lui Dinamo. Lasati-ma sa ma informez si apoi voi comenta"
Mihai Stoica, presedinte Steaua

"Nu sint de acord cu faptul ca autocarul lui Dinamo a fost spart. Nu trebuia sa se ajunga pina aici! Cit despre incidentele din timpul meciului, ele s-au petrecut la peluza Sud, trebuie sa aflam cine a fost si sa vedem cine e vinovat"
Gheorghe Mustata, lider galerie Steaua

CFR CLUJ - POLI TIMISOARA

Timisorenii s-au batut cu jandarmii

Cu un sfert de ora inainte de final, dupa ce si-au apostrofat favoritii pentru jocul din prima repriza cu CFR, ultrasii lui Poli s-au batut cu fortele de ordine care-i desparteau de sectorul unde se aflau spectatorii clujeni (foto). Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, dispersindu-i pe simpatizantii banatenilor. "Au vrut sa sara gardul, sa se bata cu spectatorii clujeni", a povestit un jandarm implicat in miezul evenimentelor. Partida a fost intrerupta pentru aproximativ 2 minute, Viorel Moldovan, Vasile Jula si Dorinel Munteanu invitind la calm de linga gardul care despartea tribuna de teren. "Alb-violetii" au aruncat cu fumigene in teren, fiind huiduiti de clujeni: "Rusine, rusine, rusine sa va fie!". Trei suporteri ai formatiei de pe Bega au fost amendati cu cite un milion de lei vechi.

"Nu s-au comportat elegant"

Daca oficialii lui Poli Timisoara, dar si sefii galeriei echipei de pe Bega au refuzat ieri sa faca vreun comentariu pe marginea incidentelor provocate de suporterii viola la Cluj, presedintele lui CFR, Iuliu Muresan, a spus ca "Timisoara are o galerie frumoasa, dar aici nu s-au comportat prea elegant. Au distrus citeva scaune si au luat o bancheta. Pacat ca s-au suparat", a declarat Muresan.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.