Negocierile dintre Copos si Ahmetov se pare ca au intrat in impas din cauza faptului ca patronul rus ar dori jumatate din club, in timp ce Copos ar fi dispus sa cedeze doar 49 la suta. Mircea Lucescu a dezmintit laconic tratativele.

Lovitura de imagine pe care a izbutit-o Rapidul la Rotterdam intr-o perioada de mari scandaluri interne oglindite si in jocul ezitant al giulestenilor ar putea pali in fata manevrei patronului George Copos de a-i vinde o parte din club patronului gruparii ucrainene Sahtior Donetk, Rinat Ahmetov. Sansele ca Rapidul sa se califice in grupele Cupei UEFA rivalizeaza cu sansele de reusita a tranzactiei dintre vicepremier si magnatul rus, in fapt 50%-50%.

Sau mai bine spus 50%-49%, adica procentele in care s-au batut cei doi oameni de afaceri. Se pare ca Ahmetov a dorit sa achizitioneze jumatate din gruparea de sub Podul Grant, ceea ce nu a fost pe placul lui Copos, dispus sa cedeze cu un procent mai putin, ceea ce ar fi dus la pastrarea controlului asupra clubului. Omul-cheie in afacere, antrenorul Mircea Lucescu, a dezmintit laconic insa negocierile, spunind ca patronul lui Sahtior nu este dispus sa investeasca decit in Ucraina.

Fanii l-au ironizat pe Copos

Zvonurile privind posibilul patron strain al echipei au ajuns si in tribune. Fanii giulesteni au taxat astfel, in cadrul partidei cistigate de giulesteni cu 3-0 in fata Pandurilor Tirgu Jiu, inconsecventa lui George Copos, care inaintea meciului cu Feyenoord Rotterdam a generat conflicte interne artificiale, evitind sa mai sustina echipa. "Inainte de Feyenoord ai fi dat clubul pe doua parale, iar acum refuzi 25 de milioane de dolari ", a fost bannerul afisat de galeria "visinie", ca aluzie la negocierile cu Ahmetov.

Victorie facila cu "lanterna"

Detasati de problemele legate de patronat, elevii lui Razvan Lucescu au mai pus o caramida la recladirea moralului. Ascendentul moral atins in Tara Lalelor s-a transpus si in evolutia de duminica seara, ce-i drept in fata "lanternei rosii". In Giulesti a revenit insa Viorel Hizo, pe banca oaspetilor, si atacantul Robert Nita. Nici unul, nici altul n-au reusit sa se interpuna victoriei rapidiste, concretizata prin golurile lui Maftei (21), Constantin (33) si al lui Maldarasanu (65). "N-am avut nici un fel de emotii, 3-0 nu este un complex pentru noi, asa a fost sa ni se intimple noua de doua ori intr-un an", a caracterizat Maldarasanu amploarea scorului, nefasta pentru Rapid la Galati. •

George Copos: "25 de milioane de euro am investit la Rapid"

"Asociatia Fotbal Club Rapid este o fundatie non-profit, nu o societate comerciala. Nu are actionari, ci doar membri care sunt persoane fizice si juridice. In cadrul Asociatiei Fotbal Club Rapid, firmele care fac parte din Grupul Ana sint majoritare. De-a lungul a 13 ani, aceste firme au asigurat fondurile pentru desfasurarea activitatilor Asociatiei Fotbal Club Rapid, contribuind cu peste 13 milioane USD la crearea unei infrastructuri de nivel european corespunzatoare obtinerii de performante sportive. Gheorghe COPOS ramine consecvent principiului ca Asociatia Fotbal Club Rapid trebuie sa obtina performanta, avind in vedere investitiile realizate in infrastructura de la baza Pro Rapid si contributia la bugetele anuale ale Asociatiei Fotbal Club Rapid in valoare de peste 25 milioane euro. Gheorghe COPOS nu a purtat nici o discutie privind o eventuala vanzare a clubului si nici nu a primit nici o oferta, informatiile aparute in presa fiind rezultatul imaginatiei unor surse neverificate, sau al unor gazetari care inventeaza senzationalul".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.