Fostul campion mondial la box profesionist e iritat ca „Mister KO” se considera deja un zeu al ringului dupa numai 14 meciuri

Dupa ce a inregistrat, sambata, a 14-a victorie prin KO la profesionisti, Lucian Bute a urcat intre primii zece boxeri la categoria supermijlocie a versiunii WBA. Galateanul, de 25 de ani, l-a invins in repriza a 9-a pe egipteanul Kabary Salem si si-a pastrat astfel cele doua centuri cucerite in Canada: NABA si NABF. Leonard Doroftei, fost campion mondial si coleg cu Bute la Interbox, a comentat pentru "Evenimentul zilei" evolutiile de pana acum ale lui "Mister KO".

EVZ: Ce spui despre meciul lui Bute?
Doroftei: Bute a demonstrat ca e un boxer valoros. Cred insa ca pe Salem nu l-a interesat centura nord-americana. Am vazut suficiente meciuri, ca sa constat asta. Doar Lucica a fost in ring.

Salem a recurs la siretlicuri in ring...
Se mai intampla. La 37 de ani, ce sa mai vrei de la el!? Salem n-a fost un adversar pe masura lui Bute.

De ce crezi ca Interbox nu i-a gasit un rival mai puternic?
Un adversar pe masura trebuie platit, iar la Montreal nu se invart inca bani multi in boxul profesionist. Eu, de pilda, am facut bani in Romania si in America.

E pregatit Bute pentru titlul mondial?
Lucica a aratat ca e intr-o forma deosebita, ca e gata pentru meciurile mari. Dar sunt de parere ca nu poti ajunge sus avand meciuri mici in pumni. Iar Bute se considera prematur un zeu al ringului. Mi-ar parea rau sa ramana doar cu o colectie de centuri simbolice. Bute e ca un burete, absoarbe orice acum, e dornic de performanta, dupa ce a stat la amatori in umbra fratilor Simion. Au fost multi care l-au ciocanit mereu, care l-au pus jos... Daca va continua sa lupte in meciuri mici, vor trebui sa treaca multi ani pana sa fie pregatit pentru titlu. Adversarii sai sunt de departe batuti dinainte. In aceasta faza, eu am boxat cu pugilisti mult mai valorosi. Drept exemplu, eu am cerut sa boxez cu Spadafora. Le-am zis celor de la Interbox ca in caz contrar renunt sa mai urc in ring.

Locul 17 din 690

La categoria supermijlocie (76,204 kilograme), Bute e intre primii 17 pugilisti la toate versiunile, dintr-un total de 690 de boxeri. Cea mai buna pozitie, a zecea, o are in clasamentul WBA, iar cea mai slaba, a 17-a, in ierarhia IBF. Campionii mondiali la aceasta categorie sunt: danezul Mikel Kesler (WBA), germanul Markus Beyer (WBC), americanul Jeff Lacy (IBF) si britanicul Joe Calzaghe (WBO).


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.