„Sunday Mirror“ dezvaluie ca intregul lot de fotbalisti de la Chelsea a fost testat antidoping pentru a verifica suspiciunile legate de atacantul roman.

Publicatia britanica "Sunday Mirror" a intrat in posesia unor documente care aduc noi lamuriri cu privire la cele doua teste antidoping care au dus la suspendarea si amendarea romanului Adrian Mutu. Conform sursei citate, testul din iulie 2004 ar fi fost comandat de directorul executiv al clubului Chelsea, Peter Kenyon. Reporterii publicatiei precizeaza ca au vazut copii ale documentelor prezentate in fata Comisiei de Apel a Premier League, de Neil Frazer, fostul medic al clubului, si de managerul gruparii, Jose Mourinho. "In aceste documente se arata ca, in iulie 2004, Peter Kenyon a discutat cu Frazer despre suspiciunile sale privind comportamentul lui Mutu si despre zvonurile din Romania, potrivit carora atacantul ar fi consumat cocaina", scrie publicatia engleza.

Control cu premeditare

Potrivit actelor prezentate de medic, intr-o incercare de a demonstra ca Mutu a consumat cocaina, Kenyon a cerut ca intregul lot al lui Chelsea sa fie supus unui control antidoping inopinat. "Dintre ceilalti jucatori, nici unul nu era suspectat de consum de droguri, iar toate testele, efectuate de o companie privata, au avut rezultat negativ. Probele au fost recoltate pe 12 iulie 2004, dar operatiunea s-a dovedit a fi complicata, fapt ce nu a permis testarea intregii echipe. Totusi, Mutu a fost unul dintre jucatorii care au dat o proba de urina pentru analizare", mai scrie publicatia britanica.

Surpriza insa, pe 14 iulie, la primirea rezultatelor: toate au fost negative. "Totusi, comportamentul lui Mutu in cadrul clubului si atitudinea pe care a avut-o in timpul recuperarii in urma unei accidentari la genunchi l-au facut pe doctorul Frazer sa creada ca acesta ar putea fi cauzat de consumul de droguri. Astfel, Frazer l-a contactat, in septembrie 2004, pe Alan Hodgson, responsabil al FA, caruia i-a cerut ca Mutu sa fie supus unui test antidoping.

Doctorul a fost concediat

Frazer a mentionat ca "pentru a se detecta eventuala prezenta a cocainei in organismul fotbalistului este foarte important ca Mutu sa fie testat in maximum 48 de ore", dezvaluie "Sunday Mirror". "Pe 1 octombrie 2004, Mutu si alti doi jucatori, alesi aleator, au fost testati la baza de antrenament a lui Chelsea. Peste zece zile, Hodgson l-a anuntat pe Frazer ca Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaina, o informare oficiala fiind primita in a doua zi", se mentioneaza in "Sunday Mirror".

Dupa ce Adrian Mutu a fost depistat pozitiv, Chelsea i-a reziliat contractul, iar fotbalistul roman a fost suspendat, ulterior, pentru sapte luni de FA. Dupa aproape patru ani la Chelsea, in luna februarie, medicul Neil Frazer a fost demis in urma unui conflict cu managerul Jose Mourinho privind perioada de indisponibilitate a atacantului Arjen Robben.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.