Cota optimismului e in crestere la Steaua dupa succesul cu Valerenga, patronul si antrenorul declarind ca vor sa cistige competitia. Prestatia stelistilor l-a facut pe patronul Gigi Becali sa viseze la cucerirea trofeului: "Ma uitam la meci si, vazind cit de bine jucam, m-am gindit imediat ca vom ajunge in finala si ca vom cistiga". "Tot timpul trebuie sa ne gindim cit mai departe, pentru ca visele nu ni le poate lua nimeni. Ele ne imping sa ne dorim ceva mai bun in viata si ne dau forta sa luptam", a spus si Protasov

- Domnule Protasov, a fost un meci usor la prima vedere. Cum l-ati vazut dumneavostra?
- Scorul ar spune ca a fost o partida usoara, dar nu e deloc asa. Am pregatit in detaliu aceasta intilnire si am facut un joc inteligent. Bineinteles ca am beneficiat si de problemele din lotul norvegienilor.

- Inainte de meci cei de la Valerenga au spus ca nu sint interesati de Cupa UEFA...
- Nu am facut eu echipa norvegienilor, asa ca nu pot sa spun daca i-a interesat rezultatul partidei. Dar nu cred ca exista echipa din Europa careia sa nu ii pese de cistigarea trofeului.

- Formula de aseara a fost una cistigatoare. Asa va ramine primul "11" al Stelei?
- A fost pentru acest meci. Fiecare partida este diferita si nu poti spune care este formula de start decit inaintea meciului, in functie de jucatorii pe care te poti baza.

- Va ginditi deja la adversarii din grupe?
- Le-am spus si jucatorilor mei ca mai este o mansa si trebuie sa fim seriosi. La felul in care este fotbalul azi nu poti spune ca daca o echipa nu joaca cu primul "11" va pierde, deoarece pot avea loc surprize. Si rezervele sint valoroase.

- Sezonul trecut, Steaua s-a oprit in "sferturile" Cupei UEFA. Acum?
- In finala (ride). Tot timpul trebuie sa ne gindim cit mai departe, pentru ca visele nu ni le poate lua nimeni. Ele ne imping sa ne dorim ceva mai bun in viata si ne dau forta sa luptam.

- I-ati transmis echipa de start patronului Gigi Becali?
- Nu am vorbit cu el, dar la Steaua fiecare stie ce are de facut si joaca rolul sau. Relatia mea Gigi Becali este una logica.

Prestatia stelistilor l-a facut pe patronul Gigi Becali sa viseze la cucerirea trofeului: "Ma uitam la meci si, vazind cit de bine jucam, m-am gindit imediat ca vom ajunge in finala si ca vom cistiga". El a spus ca le-a tinut pumnii si rivalilor din Giulesti si Stefan cel Mare: "Prima data m-am bucurat cind Dinamo a fost egalata, dar dupa golul doi al alb-rosiilor am simtit ca putem sa le dam mai multe. S-a trezit apoi un sentiment de patriotism si mi-am dorit ca romanii sa cistige".

Au ramas cu ironia

Inainte de meci, chiar cind stelistii faceau poza de grup, in spatele lor a aparut un banner pe care scria "Bun venit inapoi, rapid" (foto, indicat de sageata). Fanii norvegieni au incercat sa-i intimideze pe romani, facind aluzie la o eliminare a Rapidului in fata lui Valerenga, acum 7 ani, tot in Cupa UEFA.

Capitanul "inteapa" Rapidul

Mirel Radoi a fost cel mai apreciat stelist de catre fanii ros-albastri prezenti la Oslo, foarte multi asteptindu-l dupa meci sa se fotografieze alaturi de el (foto). Capitanul a transmis si o ironie catre rivalii din Giulesti: "Steaua nu va niciodata ca Rapid, sa piarda de la 3-0. Din contra, noi avem puterea sa revenim de la 0-3".

"Radoi trebuia sa dea trei goluri, altfel nu-l ia Piti"

Gigi Becali a laudat evolutia finului sau, Mirel Radoi, spunind ca a fost cel mai bun jucator de pe teren. "A fost omul decisiv. Prin valoarea lui a dat consistenta jocului echipei si incredere colegilor sai. Acum sa il intrebati pe Piti daca merita sa vina la echipa nationala. Sau trebuie sa dea trei goluri ca Maradona pentru a fi convocat?", a declarat patronul din Ghencea.

"La Oslo am simtit gustul dulce al razbunarii"
Banel Nicolita

"Societatea FC Steaua e saraca si nu poate plati prime fotbalistilor din cauza legilor date de Guvern. Eu voi face o donatie din banii mei, dar nu spun cit, ca vine Bodu si imi cere impozit"
Gigi Becali

316 saptamini au trecut de la precedentul meci cistigat de Steaua in deplasare la 3 goluri diferenta. Este vorba despre confruntarea cu Levadia Mardu, cistigata in august 1999 in Estonia, in turul preliminar al Cupei UEFA. Scorul a fost atunci 4-1, goluri marcate de Reghecampf, Sabin Ilie si Rosu (2)


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.