Microbistii romani sunt rasfatati cu meciuri mari in aceasta perioada. Nici nu s-au stins comentariile pe seama succeselor internationale obtinute de reprezentantele Romaniei si, iata, se pregateste un nou regal fotbalistic: eternul derby Steaua - Dinamo. Partida dintre cele mai galonate echipe din Romania, programata maine seara, promite un spectacol total. Ambele rivale vor sa arate propriilor suporteri ca succesele cu Valerenga si Everton n-au fost simple accidente. "Militarii" si "cainii" se afla in fata duelului cu numarul 113 in campionat. Pana acum, Steaua a obtinut 33 de victorii, 41 de meciuri s-au terminat la egalitate, iar dinamovistii s-au impus de 38 de ori. Golaverajul este favorabil stelistilor: 153-151.

"Sunt niste polite de platit". Oleg Protasov, antrenorul ucrainean al Stelei, nu poate uita ca a debutat pe banca "ros-albastrilor" la intalnirea cu Dinamo, in Supercupa Romaniei. Primul meci al fostului atacant al URSS a fost stricat de "ros-albi", care au castigat cu 3-2. Dupa partida disputata pe stadionul "Cotroceni", pe 31 iulie, antrenorul stelist a spus ca a fost un antrenament inaintea meciului din Liga Campionilor, cu Shelbourne.

Acum, el nu mai poate gasi nici o motivatie in fata fanilor. Partida are o importanta capitala, deoarece, daca liderul Steaua invinge, se poate desprinde la patru puncte in fata principalei contracandidate la titlu. "Meciurile din cupele europene nu se pot compara cu cele din campionat. Steaua - Dinamo ramane intotdeauna un meci important. Sunt niste polite vechi de platit", a declarat ieri tehnicianul ucrainean. De la "ros-albastri" absenteaza Mihaita Nesu (suspendat) si Laurentiu Dinita (accidentat).

"E cazul sa batem". Dinamovistii vin in Ghencea apasati de traditia nefavorabila dupa revolutie. "Cainii" n-au mai invins pe terenul marii rivale din septembrie 1989, cand echipa antrenata atunci de Mircea Lucescu a invins cu 3-0. "Ar fi cazul sa batem si noi in Ghencea, pentru ca au trecut foarte multi ani de cand n-am mai invins acolo. Oricum, nu acest meci va decide soarta titlului. Mai e mult, e abia etapa a sasea", sustine Ioan Andone, antrenorul dinamovistilor. "E un meci de orgolii. Cred ca va fi o partida frumoasa. Dinamo e favorita", crede mijlocasul Vladut Munteanu.

Becali contra Becali

Dincolo de rivalitatea istorica dintre Steaua si Dinamo, derby-ul s-a transformat din acest sezon si intr-un razboi al verilor Becali. Gigi, patronul Stelei, si "Giovani", presedintele executiv al "cainilor", sunt in conflict deschis de cativa ani. Cele doua personaje, care s-au remarcat prin grave derapaje de comportament, privesc meciul ca pe un razboi personal, pe care doresc neaparat sa-l castige pentru a-si hrani orgoliul. Ei se afla in fata celei de-a treia "dispute", iar Gigi sufera ca n-a simtit inca gustul victoriei. In urma cu doi ani, fostul procurator era presedinte la Rapid, iar giulestenii au smuls un egal in Ghencea: 3-3. In Supercupa Romaniei din acest an, care a coincis cu primul meci al lui "Giovani" in postul de presedinte al "cainilor", Dinamo s-a impus cu 3-2.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.