Timorati. Inferiori. Macinati de ginduri pentru viitorul de acasa. Asa au inceput rapidistii meciul de aseara de la Rotterdam. Starea lor de spirit a fost reflectata perfect de gafa lui Coman la golul din minutul 41. Acesta a iesit complet aiurea la vreo 20 de metri, iar Kuyt nu avea cum sa-l ierte, lobind in poarta goala. Spre final insa, Rapid a redevenit echipa construita inca de anul trecut de Razvan. A reinventat trasee parca uitate, jucatorii au ajuns primii la minge, au stiut sa ii blocheze pe olandezi si sa anuleze o diferenta ce la inceput parea coplesitoare.

Pina la golul lui Feyenoord, Rapid nu ajunsese decit sporadic la poarta olandezilor, cea mai periculoasa situatie avind-o Maldarasanu (min.27), care a sutat din unghi pe coltul lung, dar putin linga tinta. Si Niculae a avut o ocazie halucinanta in minutul 52, cind portarul Lodewijks a respins la doi metri in gheata rapidistului, dar acesta a trimis peste.

Rapid a egalat in minutul 75, pe fondul relaxarii gazdelor. Vasilache l-a intors in careu pe Greene, acesta a cazut, a jucat mingea cu mina, iar asistentul Somolani a semnalizat hentul evident. Hotarit, Vasilache a luat mingea in brate si a transformat sigur, in plasa laterala. Au urmat minute in care Feyenoord s-a aruncat spre poarta lui Coman, dar rapidistii au condus cu inteligenta jocul.

Vasilache, de departe omul meciului, a demonstrat din nou ca este mai periculos cind intra pe parcurs. Proaspat si rapid, el i-a presat pe olandezi, i-a driblat cind a avut chef si le-a dat incredere colegilor sai.

"Am jucat pentru calificare, dar si pentru Razvan. S-a vehiculat in presa ca ar putea fi demis si nu ar fi fost normal"
Marius Maldarasanu

"Trebuie sa raminem cu picioarele pe pamint, calificarea nu este jucata. Am mai facut rezultate bune in deplasare si totusi nu am mers mai departe"
Robert Ilyes

"A fost hent clar, arbitrul a acordat corect penalty pentru Rapid"
Serginho Greene (Feyenoord)

"Feyenoord poate inscrie pe terenul oricarui adversar. Mergem la Bucuresti sa marcam si sa cistigam"
Dirk Kuyt (Feyenoord)

"Le-am spus de la inceput sa fie increzatori. Rapid putea chiar cistiga meciul"
Bogdan Lobont (Ajax Amsterdam)

Atacantul Curca

Pentru ca Rapidul a deplasat in Olanda doar 18 jucatori, dintre care trei portari, la partida de aseara au luat loc pe banca doi goalkeeperi, Mihai Minca si Ionut Curca. Ambii au purtat echipament de portar, insa doar Minca l-ar fi putut inlocui pe Danut Coman, trecerea lui Curca pe foaia oficiala fiind pur formala, el putind intra doar ca jucator de cimp!

Am avut galerie

Rapidistii au fost incurajati pe parcursul partidei de grupul oficialilor aflati la tribuna VIP. Mica galeria romana a fost dirijta de catre Gigi Corsicanu', cel care a venit la meci impreuna cu vicepresedintele si cu presedintele Ligii Suporterilor. Cei trei, care au platit cite 500 de euro pentru excursie, l-au rugat pe presedintele rapidist Dinu Gheorghe sa-i includa in delegatia Rapidului pentru a putea intra pe stadion.

I-au promis citeva beri lui Vasilache

La finalul jocului, autorul golului alb-visiniilor, Ciprian Vasilache, a fost laudat de portarul olandez, Patrick Lodewijks. Intrebat daca auzise de mijlocasul giulestean inaintea meciului, Lodewijks a spus: "Da, stiu ca bause niste beri intr-un restaurant. Dar dupa cum a jucat astazi, ar merita sa-i mai dau eu citeva!". Fair-play, goalkeeperul gazdelor a recunoscut ca a fost penalty clar la hentul in careu al lui Greene. In contrast, antrenorul Erwin Koeman nu a recunoscut meritele romanilor: "Noi am fost aceia care am jucat prost!".


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.