Consiliul National al Audiovizualului nu este de acord cu opinia Consiliului Concurentei in ceea ce priveste incredintarea directa a drepturilor exclusive de difuzare a meciurilor de fotbal.

FARA LICITATIE

CNA s-a adresat Consiliului Concurentei, comisarului european pentru Concurenta si Comisiei Europene de la Bruxelles in legatura cu modalitatea de incredintare de catre Liga Profesionista de Fotbal a drepturilor de transmitere a meciurilor din campionatul national de fotbal. "De aproximativ 8 ani, LPF incredinteaza direct acest drept, pe perioade relativ indelungate, de aproximativ patru-cinci ani. Asa a procedat si cand a incredintat drepturile exclusive de televizare a meciurilor din Divizia A, fara licitatie, postului Telesport.

De remarcat este faptul ca, in afara incredintarii directe, la data respectiva programul Telesport nu era accesibil publicului, iar perioada este de patru ani. Desi pozitia Comisiei Europene arata ca drepturile trebuie sa fie incredintate in urma unei licitatii si pe o perioada de maximum trei ani, Consiliul Concurentei considera drept acceptabila intelegerea dintre LPF si Telesport. Comisia Europeana a facut cunoscut faptul ca practica de vanzare a drepturilor pe baza colectiva poate avea efecte anticoncurentiale daca acestea se vand de o maniera exclusiva", se arata intr-un comunicat al CNA. Telesport, detinatoarea drepturilor de televizare a partidelor din Divizia A, este prima televiziune din Romania care poate fi receptionata doar in sistem pay-per-view.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.