Dosarul umflat al rasismului din fotbalul romanesc, pe care cei de la UEFA il au pe masa din bunavointa domnului Valeriu Nicolae, poate face o noua victima. Pentru ca au aflat ca imaginile cu Antonescu si Zelea Codreanu au fost luate din galeria lui Dinamo, Lennart Johansson si ai lui sunt cu ochii pe clubul din Sos. Stefan cel Mare, pandind cea mai mica greseala. Deranjati de "sagetile" trimise din Estul Europei, mai-marii de la Nyon vor sa pedepseasca "rebelii", de aceea partidele din aceasta regiune vor avea parte de atentie suplimentara.

Avand in vedere circumstantele, intalnirea dintre Dinamo si Everton, de joi, din turul I al Cupei UEFA, are un grad ridicat de risc pentru echipa noastra. Observatorul delegat de forul european va vana orice gest care ar putea fi catalogat drept rasist, iar apoi membrii Comisiei de Disciplina a UEFA, care nu sunt nimic altceva decat marionetele lui Johansson, nu vor ezita sa ii dea lui Dinamo o pedeapsa chiar mai drastica decat a Stelei. Din lotul lui Everton fac parte doi jucatori de culoare, Joseph Yobo (foto) and Marcus Bent, precum si un un chinez, Li Tie.

Adversarii de poimaine ai "cainilor" sunt celebri in Anglia pentru lupta impotriva rasismului, avand un program bine pus la punct in aceasta privinta. "Toti au dreptul atat sa joace fotbal, cat si sa priveasca din tribuna acest joc. Everton crede cu tarie in acest lucru si va lupta pentru ca jucatorii si suporterii sai, precum si vizitatorii stadionului nostru, sa fie feriti de flagelul rasismului", se scrie pe site-ul oficial al gruparii din Liverpool.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.