Antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang au refuzat, momentan, semnarea unui nou contract cu forul olimpic, ei urmind ca de luna viitoare sa fie cooptati in echipa clubului din Stefan cel Mare.

Fostii antrenori ai lotului feminin de gimnastica, Octavian Belu si Mariana Bitang, au refuzat ieri propunerea voalata a presedintelui COSR, Octavian Morariu, de a incheia un nou contract cu forul olimpic. Chiar daca a spus ca pe termen scurt sau mediu nu intrevede o colaborare cu COSR, Belu a lasat totusi o portita deschisa.

Revenirea la nationala, o chestiune de citeva luni

In vreme ce presedintele forului olimpic a afirmat ca "le voi propune in fiecare zi contracte lui Octavian Belu si Marianei Bitang", fostul tehnician al lotului de gimnastica este de parere ca "Morariu este un om de afaceri care cunoaste sportul de performanta. El va face o propunere de colaborare in momentul in care va crede ca s-au adunat toate datele, atunci cind va considera ca terenul este pregatit si detine toate argumentele pentru a nu fi refuzat".

Daca presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, a afirmat public ca a intrerupt momentan tratativele cu cei doi tehnicieni, pentru a le da acestora posibilitatea de a-si gasi linistea, se pare ca Belu si Bitang sint mai aproape ca oricind de clubul din Stefan cel Mare. "In cadrul Comitetului Executiv, Marcel Popescu ne-a anuntat ca, de luna viitoare, Belu si Bitang vor lucra la Dinamo. Bitang va fi angajata in cadrul Ministerului de Interne, in timp ce Belu - caruia virsta nu-i mai permite sa fie angajat - va avea contract de colaborare", a spus unul dintre membrii Comitetului Executiv. Pina sa inceapa munca la clubul din Stefan cel Mare, Octavian Belu doreste sa-si ia o scurta vacanta. "E tentant sa mergi in vacanta in diverse colturi ale Europei, pentru a vedea ce nu am avut timp pina acum", a spus Octavian Belu.

Belu, consilier la polo

Octavian Belu si Mariana Bitang au fost recompensati ieri de catre forul olimpic, cu cea mai inalta distinctie - "Colanul de aur". In acelasi timp, antrenorul lotului masculin de polo, Vlad Hagiu, a primit "trofeul national pentru cel mai promitator tehnician", gratie locului 6 ocupat de Romania la ultima editie a CM.

Profitind de intilnirea cu Octavian Belu, antrenorul Vlad Hagiu i-a solicitat acestuia o consiliere. "Imi plac astfel de colaborari, care cred ca sint benefice de ambele parti. Pe mine, personal, ma pastreaza ancorat in problemele sportului, de care nu vreau sa ma indepartez", a afirmat Octavian Belu. Fostul tehnician al lotului olimpic de gimnastica a mai spus: "Stiu poloul doar ca spectator. Cunosc faptul ca se intimpla multe lucruri deasupra apei, dar si altele sub apa. Stiu sa inot, dar o cheie din aceea cum fac poloistii sub apa m-ar trage la fund".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.