Nationala feminina de baschet a Romaniei a terminat pe locul al 12-lea Campionatele Europene care s-au desfasurat in Turica, dupa ce au pierdut, ieri, cu 64-98, intalnirea cu reprezentativa similara a Germaniei. Baschetbalistele "tricolore" au ajuns de rasul Europei, "reusind" o contraperformanta greu de egalat.

Ele nu au nici macar o victorie din sapte partide disputate in competitie si, in plus, in patru randuri au incasat peste 90 de puncte pe meci. "Ne facem toti vinovati de acest lucru. Am tot sperat in potentialul jucatoarelor cu experienta, dar si in venirea la lot a altora, iar aici, la Izmir, fetele mai tinere, de 21-24 de ani, ne-au demonstrat ca meritau mai multa incredere", a declarat Carmen Branisteanu, presedintele Federatiei Romane de Handbal.

Ne-au batut pana si 'pescarii>>

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns ca fetele au fost ciuca batailor la Europene, nationala masculina de baschet a capotat si ea, cu 72-80, in fata Islandei, o echipa care, in mod normal, nu ar trebui sa emita nici o pretentie in acest domeniu. Sportivii romani au revenit, astfel, in mod brutal cu picioarele pe pamant, dupa victoria obtinuta in urma cu o saptamana in Danemarca. Islanda a condus chiar la o diferenta de 20 puncte, iar Romania a redus din diferenta numai pentru ca adversarii au introdus, pe final, juniorii. Baschetbalistii romani au terminat pe ultimul loc al Grupei A a preliminariilor Campionatului European din 2006.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.