Dinamo a facut scor in ultimul test dinaintea confruntarii contind pentru primul tur al Cupei UEFA. Cu Everton va fi insa infinit mai greu. Dar nu imposibil.

Dinamovistii i-au privit de sus pe bacauani. Siguri de victorie. "Vrem sa facem spectacol pentru a readuce spectatorii in tribune", anunta Andone. Mai mult, de la statia de amplificare, fanii erau conectati la derby-ul din Ghencea, din etapa viitoare, cu Steaua.

Echilbrul aparent de forte dintre "ciini" si "tauri" a durat doar un sfert de ora, cind Claudiu Niculescu a deschis scorul printr-o executie de efect. Elevii lui Andone au ridicat strocul si, dupa aparitiile notabile ale lui Tamas in atac (22 si 25), tot Claudiu Niculescu a marit avantajul.

Condus cu 2-0, Popovici a operat doua schimbari in minutul 30, prin care fortifica atacul. Efectul se vede imediat, dar M. Croitoru (36) si M. Tanasa (37) nu sint in stare sa-l invinga din pozitii favorabile pe Gaev, care a avut de lucru si la lovitura libera de la 30 de metri expediata puternic de Ganea. Foc de paie, fiindca finalul a fost al gazdelor, cu Bratu in rol negativ si cu Moti felicitat de colegi pentru golul de 3-0. Repriza secunda a apartinut in totalitate dinamovistilor, care au realizat scorul etapei, gratie bijuteriilor marca Zicu (57 si 68) si Vlad Munteanu (84). Cu Everton va fi insa infinit mai greu. Dar nu imposibil.

"Mi-e rusine ca sint antrenor de Divizia A, asa cum sper ca le este si elevilor mei ca sint fotbalisti de prima liga"
Cristi Popovici, antrenor FCM Bacau

"Am facut schimbarile la 3-0 pentru ca deja jucatorii dadeau dovada de superficialitate si am vazut ca acest scor a devenit cel mai periculos in ultimul timp. Sper ca rezultatul sa nu fie prea mare inaintea unui meci in Cupa UEFA"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

Dinamo spionata de principalul lui Everton

David Moyes, antrenorul principal al echipei Everton, a fost aseara in tribunele arenei din Stefan cel Mare impreuna cu unul din secunzi. Oficialii englezi au venit la stadion insotiti de Dan Petrescu, tehnicianul Sportului Studentesc, si au urmarit evolutia dinamovistilor de la tribuna oficiala.

Niculescu a fost premiat

Inainte de meci, atacantului dinamovist Claudiu Niculescu i-a fost inminat trofeul de golgeter al sezonului 2005-2006, pentru cele 21 de reusite, de catre secretarul general al LPF, Valentin Alexandru. Cu cele doua goluri inscrise in aceasta seara Niculescu este al doilea in clasamentul marcatorilor, cu patru goluri, lider fiind atacantul "studentilor" Ionut Mazilu, cu sase reusite.

Si-au inaugurat "oficiala"

Ieri, la inaugurarea "oficialei" stadionului Dinamo, alaturi de cei din conducerea clubului, au fost prezenti Ion Tiriac, Dan Matei Aghaton si Ion Craciunescu. "Vrem ca in citiva ani sa avem o arena europeana, facem acest lucru in special pentru suporteri si copiii nostri", a declarat directorul executiv al "ciinilor", Cristi Borcea. Intrarea principala din spatele stadionului a fost complet modernizata la fel si "oficiala", unde au fost montate noi scaune.

ADVERSARI CUPA UEFA / Everton - Portsmouth 0-1

Criza la Everton
Sase meciuri in acest sezon, 5 infringeri, 3 in Premier League si doua in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Locul 18, antepenultimul in campionat, un singur gol marcat in 4 partide. E criza la Everton. "Daca nu-si revine joi, in Cupa UEFA, situatia ar putea deveni critica", a scris "Sunday Times", in timp ce "Sunday People" a comentat: "Joc mediocru, echipa obosita. A debutat Nuno Valente, dar e vulnerabil. S-a schimbat tactica, a aparut al doilea virf. Degeaba. Raspunsul a fost zero. E drama pe Goodison Park".

"A fost cu gindul la Dinamo"

La conferinta de presa ce a urmat partidei de pe "Goodison Park", tehnicianul lui Portsmouth, Alain Perrin, a declarat: "Everton e foarte puternica, dar astazi a fost cu gindul la Cupa UEFA". David Moyes a replicat: "Ar fi fost o scuza buna pentru noi, dar nu e adevarat. Dupa acest meci, cuvintul potrivit e dezamagire. Nu meritam nimic si n-am obtinut nimic". Managerul "caramelelor" a incheiat: "Am jucat prost. L-am cautat intruna cu mingi lungi pe Duncan Ferguson. Nu este stilul nostru".

"Ne vom revansa jucind foarte bine la Bucuresti. Va fi un meci extrem de important pentru noi. N-avem voie sa dezamagim. Trebuie sa-i rasplatim pe fanii nostri"
David Weir, capitan Everton

EVERTON - PORTSMOUTH 0-1
(D. Ferguson 60 autogol)
EVERTON: Martyn - Hibbert, Weir, Yobo, Nuno Valente - Davies (66 McFadden), Arteta, Cahill, Kilbane (66 Osman) - M. Bent (66 Beattie), D. Ferguson. Antr. D. Moyes

Dinamo - FCM Bacau 6-0

La pauza 3-0

Marcatori
Cl. Niculescu (15, 27), Moti (45A2), Zicu (64, 69), Vl. Munteanu (84)


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.