Dupa operatia la ligamente, Mitea va sta pe tusa intre sase si noua luni

La 20 de ani, internationalul Nicolae Mitea, eroul partidei cu Macedonia din preliminariile Cupei Mondiale (partida s-a jucat la Skopje, pe 30 martie, iar el a marcat doua goluri, asigurand echipei nationale o victorie cu 2-1), trece printr-un moment de cumpana al carierei. Accidentat la ligamentele incrucisate de la piciorul drept, "Nicky" s-a operat saptamana trecuta si va sta departe de gazon intre sase si noua luni. Mijlocasul stanga, ajuns la Ajax fara sa fi jucat vreun meci intreg in Divizia A, va rata restul sezonului in campionatul Olandei.

Si Bogdan Lobont, celalalt roman de la Ajax, traverseaza o perioada neagra. "Lobi" face furori in poarta nationalei, dar este rezerva la gruparea "lancierilor". In plus, el are probleme in viata de familie. Suparat ca justitia romana nu-i permite sa-si vada fiul (ramas in grija Loredanei Constantin dupa divort), el a amenintat ca, "pentru binele copilului", ar putea renunta la cetatenia romana, in favoarea celei olandeze. Portarul este deranjat si de faptul ca plateste o pensie alimentara de 5.000 de euro, desi Mutu are salariul mult mai mare si ii achita lunar baietelului sau doar 2.500 de euro.

"N-are rost sa risc"

EVZ: Salut, "Nicky", cum te simti dupa operatie?
Mitea: Sunt suparat. N-am motive de bucurie. As fi fost fericit daca s-ar fi putut evita operatia. Am stat doua saptamani cu gheata la genunchi, sperand ca se va dezumfla. Din pacate, ligamentele erau rupte si operatia era inevitabila. Din punct de vedere al recuperarii dupa interventia chirurgicala, totul este in grafic. Vineri m-am operat, iar duminica am iesit din spital si am inceput programul de refacere.

In ce consta acest program?
Sedinte de masaj, gimnastica... Stau cate sase-sapte ore la stadion in fiecare zi. Plec la 10.00 si ma intorc la patru dupa-amiaza. Ma deplasez cu ajutorul carjelor, dar pot indoi genunchiul la un unghi de 90 de grade.

Cat timp vei sta pe tusa?
Doctorul mi-a zis: "Baiete, ia-ti adio de la sezonul asta! Vei sta pe margine intre sase si noua luni!". Si asa am facut. Mi-am luat adio. As putea juca in ultimele trei-patru etape de campionat pentru Ajax, dar nu vreau. N-are rost sa risc.

Unii jucatori forteaza revenirea...
Nu e cazul meu. Cei care au vrut sa sara peste perioada de recuperare, pentru a reveni pe gazon, au avut de tras. In loc de un an, au stat doi ani pe margine. N-are rost sa risc aiurea.

La nationala, nu pierzi nimic in acest timp. Avem sanse infime de calificare la Mondiale...
Mie-mi pare rau de altceva. Regret ca nationala de tineret a pierdut calificarea la barajul pentru EURO 2006. Asta e supararea mea. As fi putut ajuta tineretul, daca as fi fost sanatos.

Antrenorul Florin Marin l-a dat afara pe prietenul tau, Ciprian Marica, inaintea meciului decisiv cu Cehia. Cum comentezi?
Eu spun ca Marica trebuia sa joace. Nu cunosc in amanunt situatia si nici nu vreau sa comentez. Daca asa a decis antrenorul... Fiecare o face pe pielea lui. O face si o trage.

"Sunt roman pe viata!"

Crezi ca esti ghinionist?
Nu stiu daca e vorba de asta. S-a intamplat... Asta e viata de fotbalist. Daca as fi fost in Divizia A, poate nu m-as fi accidentat. Dar, in Olanda, contactele fizice intr-un meci sunt multe si dure. Eu sunt un baiat credincios si sper sa ma intorc si mai puternic pe teren...

Manele mai asculti?
Ascult de toate: manele, ma uit si la MTV. "Rup" telecomanda in doua. Deh, trebuie sa-mi umplu timpul liber.

Cu dragostea cum stai?
Stau bine. Sunt iarasi impreuna cu Raluca. N-am fost certati, au fost doar niste neintelegeri intre noi. Intre timp, lucrurile s-au rezolvat. Raluca este acum in tara, fiindca are de sustinut concerte cu trupa "Bambi".

Pe fratele tau nu-l aduci la Ajax?
El este legitimat acum la Dinamo. Joaca la grupa '89 si am auzit ca o face foarte bine. Lumea e multumita de el. Da gol meci de meci. Mai are mult de munca pana sa faca pasul spre Ajax.

Lobont vrea sa-si ia cetatenia olandeza. Tu ramai fidel Pantelimonului natal?
Da! Sunt roman pe viata!


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.