Presedintele CA al clubului alb-rosu a anuntat ieri ca, in cazul in care fotbalistul nu va primi vreo oferta din strainatate, i se va propune prelungirea contractului

Nicolae Badea, presedintele Consiliului de Administratie de la Dinamo, a declarat ieri ca Florentin Petre va ramane in "Groapa" in cazul in care nu va avea nici o oferta tentanta din strainatate. "Florentin Petre este sub contract cu Dinamo pana la sfarsitul acestui an competitional. In situatia in care nu va exista o oferta foarte atractiva pentru Florentin, sunt sigur ca el isi va continua cariera la Dinamo si, in mod sigur, Dinamo ii va face o oferta", a precizat Badea ca raspuns la zvonurile care sustineau ca jucatorului nu ii va fi propusa prelungirea contractului, urmand sa fie pus pe liber in vara viitoare.

Badea a evitat elegant sa se pronunte cu privire la prestatia capitanului dinamovist in meciul pe care Romania l-a castigat in fata Cehiei. "Mi se pare importanta victoria echipei nationale, care nu poate fi redusa la nici un fel de detalii. Si Gabi Tamas si Florentin au fost titulari, au fost tinuti in teren cat a considerat antrenorul necesar. Accidentarea lui Claudiu Niculescu a facut ca Dinamo sa nu fie reprezentata de al treilea jucator. Stefan Grigorie si Bratu cred si sper ca in viitor vor atrage atentia selectionerului", a comentat oficialul dinamovist.

La randul sau, antrenorul Ioan Andone s-a declarat convins ca Petre va ramane la Dinamo. "Florentin Petre este singurul jucator care a mai ramas de cand am preluat eu echipa. Eu cred ca Petre va ramane la Dinamo, pentru ca e un jucator extraordinar. Nu intamplator Petre a fost convocat la echipa nationala unde putea sa inchida meciul cu Cehia la lovitura aceea de cap", a spus Andone. Altfel, presedintele Badea a anuntat ca gruparea pe care o conduce face eforturi pentru transferarea definitiva a "repatriatilor" Tamas si Fl. Bratu.

"Este imbucurator ca, intr-un moment critic al carierei, Tamas a renuntat la o parte importanta din contractul cu Spartak Moscova si a optat pentru Dinamo. Noi am incercat din primavara sa-l pastram pe Tamas si sper sa ne intelegem cu moscovitii pentru un transfer definitiv", a precizat Badea, mentionand ca in cazului Bratu, imprumutat pentru un an de la FC Nantes, se va incerca folosirea unei clauze din contractul acestuia. "Mi-as dori sa raman la Dinamo, dar asta nu depinde de mine, ci de cele doua cluburi. Oriunde voi merge unde trebuie sa joc si atunci voi fi chemat si la echipa nationala", a declarat Gabriel Tamas.

Andone: "Everton nu e Manchester United"

Ioan Andone s-a referit si la adversara lui Dinamo din turul intai al Cupei UEFA. "Everton nu e Manchester United, dar totusi e o echipa buna. Au inceput mai slab campionatul si sper sa speculam si acest moment", a spus antrenorul dinamovist, care a fost invins in sezonul trecut de celebra grupare din Manchester, 1-2 si 0-3, in turul al treilea al Ligii Campionilor. "Everton e o echipa buna. Va fi un meci special, ar putea fi meciul toamnei. Vor urma doua saptamani de foc, in care vom juca si cu Steaua, si cu Rapid", a declarat Andone, care a precizat ca pregatirea meciului de joia viitoare va incepe imediat dupa incheierea jocului cu FCM Bacau, din campionat.

Tehnicianul dinamovist a anuntat ca a vizionat deja doua casete cu evolutiile viitoarei adversare din turul I al Cupei UEFA, Everton, urmand ca sambata sa asiste la partida pe care formatia engleza o va sustine, pe teren propriu, cu Portsmouth.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.