Dintr-o grupa cu Grecia, campioana Europeana, Danemarca sau Turcia, Ucraina a reusit, surprinzator, sa se califice la CM. Cu 24 de puncte, Ucraina are sapte puncte avans fata de Turcia, care nu mai are decat doua meciuri de disputat, si noua puncte fata de Grecia, ocupanta locului trei.

Succesele obtinute de Ucraina reprezinta o sur-priza pentru toata lumea fotbalistica, dar principalul ar--ti-zan al acestor rezultate notabile se numeste Blohin. "Un loc la Cupa Mon-diala reprezinta cel mai mare succes din cariera mea de antrenor", a spus ucraineanul du-pa meciul cu Georgia, care la dus la CM. Partida cu Georgia a fost urmarita in toata Ucraina pe ecrane gigant, numai in Piata Europei, din Kiev, adunanduse 50.000 de fani.

In varsta de 52 de ani si membru al Partidului SocialDemocrat, Blohin este un personaj cu o personalitate puternica care sia prezentat demisia atunci cand a fost pus sa aleaga intre cariera politica si cea de antrenor. Iubit de juca---tori, antrenorul a revenit la conducerea nationalei, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. In primele doua partide, Ucraina a reusit un rezultat de egalitate in Danemarca si au in-vins selectionata Kazahstanului, iar fanii incepusera deja sa viseze la calificare.

Dar, la baza succesului antrenorului Blohin sta marele Lobanovski. De la acesta, Blohin a ramas cu metodele stiintifice de antrenament. "Cred ca Blohin a schimbat mentalitatea fotbalistilor. El nu poate accepta ca cineva poate fi mai bun decat el. Inca de cand a venit pe banca nationalei a dat tuturor de inteles ca vrea sa fie cel mai bun, in caz contrar intentionand sasi dea demisia", la caracterizat fostul sau coleg, Igor Belanov.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.