Presedintele Agentiei Mondiale Antidoping (AMA), Dick Pound, considera ca exista o probabilitate foarte mare de dopaj in cazul "afacerii Armstrong", dupa ce a studiat analizele efectuate de laboratorul francez pe esantioanele atribuite ciclistului american. "Dupa ce am analizat toate documentele acestui caz, consider ca exista o probabilitate foarte mare de dopaj", a declarat Pound.

Presedintele agentiei a precizat insa ca nu a primit nici o analiza nominala de la laboratorul francez. "AMA a primit rezultatele analizelor efectuate de laboratorul francez, insa acestea nu contin nici un nume. Ca ar fi vorba de analizele lui Lance Armstrong, o spune doar cotidianul L'Equipe", a declarat Pound. Cu toate acestea presedintele canadian al AMA este convins ca laboratorul francez este unul de calitate. "Laboratorul antidoping de la Chatenay-Malabry este foarte bun. Nu am nici un motiv sa cred ca analizele nu au fost efectuate intr-o maniera normala", a declarat Pound.

Oficialul Agentiei Mondiale Antidoping se declara favorabil unor teste genetice, care sa certifice sau nu apartenenta analizelor. "Astept cu mare interes pozitia Uniunii Internationale de Ciclism (UCI) in acest caz. Daca ajung la concluzia ca o serie de ciclisti importanti au fost depistati pozitiv la un an de la dezastrul echipei Festina in Turul Frantei 1998, inseamna ca ciclismul are o problema foarte grava pe care UCI nu a reusit sa o rezolve", a mai spus Pound.

Ciclistul american Lance Armstrong, de sapte ori castigator al Turului Frantei, a anuntat, marti, ca s-a logodit cu cantareata de country-rock Sheryl Crow, informeaza AFP. Cei doi s-au logodit in timp ce se aflau in vacanta la Sun Valley, in Idaho, dar nu au stabilit inca data nuntii, a declarat purtatorul de cuvant al lui Armstrong, Mark Higgins. Armstrong, care si-a anuntat retragerea din competitiile oficiale, are trei copii dintr-o casnicie anterioara. Lance Armstrong si Sheryl Crow au o relatie de mai multi ani, ea fiind vazuta adesea printre spectatori la cursele lui.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.