Miliardarul nu doreste sa se mai implice in sportul romanesc

Ion Tiriac a participat ieri la conferinta de presa legata de turneul de tenis BCR Open Romania, al carui patron este. Abia intors de la US Open, unde a stat "doar 40 de minute", fostul presedinte al Comitetului Olimpic Roman a ajuns cu o ora intarziere, a ramas 15 minute si a vorbit despre cate-n luna si-n stele. Ar investi in fotbal, dar doar la nivel de juniori si numai la Dinamo, club pentru care a jucat tenis si de unde are inca gradul de colonel MI in rezerva.

Tiriac spune ca echipa nationala de fotbal e plina de talente, dar ca suporterii trebuie sa aiba rabdare cu generatia lui Mutu. Despre clanul Becali, care a pus mana pe fotbalul romanesc, a fost rezervat si ironic: "Stiu prea putin, dar am auzit ca e un nume faimos si-n politica". Cunoscut ca un tip cu arici la buzunar, in ciuda averii impresionante, Tiriac nu se zgarceste deloc la vorba, mai ales in prezenta camerelor de filmat.

> OPEN ROMANIA. "E normal ca wild-card-urile sa fie acordate unor jucatori autohtoni. Eu insa am gandit putin altfel, si anume invitatiile trebuie tinute pana in ultimul moment ca poate apare vreun nume mare dispus sa vina. Asa s-a intamplat acum cu Mariano Puerta, finalistul de la Roland Garros. Nu pot sa ignor greseala lui Andrei Pavel, care a irosit un wild-card fiindca a uitat sa se inscrie la turneu. Totusi, este Pavel si trebuia sa-i dam invitatia".

> MUTU: "Este un mare jucator, dar sa nu uitam ca face parte dintr-o echipa nationala plina de fotbalisti cu talent. Trebuie sa avem insa rabdare. Acum, merita sa fie ridicati in slavi, fiindca au facut un meci mare si ne-au dat putina apa in desertul asta de rezultate. Poate maine va fi altfel, iar presa ii va face din nou carne de hamburgeri".

> DINAMO: "Simpatizez cu acest club fiindca am jucat atata vreme acolo. Nu poti sa uiti ce ai fost o viata. Nu ma intereseaza sa investesc in fotbal, un sport care trebuie condus de oamenii din bransa, cum ar fi Hagi sau Popescu. I-am spus insa presedintelui Nicolae Badea ca, daca vrea, si maine sunt gata sa preiau echipa de juniori si sa suport cheltuielile".

> "RAZBOIUL" CU CIO: "Este pacat ca Marius Vizer n-a castigat presedintia federatiei internationale de judo, fiindca am fi avut un roman membru al Comitetului International Olimpic. Oricum, din ce stiu, Nadia Comaneci ar trebui sa intre in CIO, daca cei de acolo isi respecta promisiunile. Si Octavian Morariu (n.r. - actualul presedinte COR) ar putea deveni membru, desi el nu are relatiile pe care le aveam eu. La mine, toate au avut o limita. Cand ne-au nedreptatit la Sydney, le-am spus ca nu ma mai intereseaza. Am avut de ales intre a linge blidele sparte si a sta drept. N-am ezitat nici un moment".

> IMPLICAREA IN SPORTUL ROMANESC: "Dom’le, eu sunt pensionar. Acum, mai muncesc doar 16 ore pe zi, dar vreau in curand sa ma mai pensionez inca o data. Adica sa lucrez numai opt ore pe zi. Mi-am incheiat conturile cu sportul. Este randul generatiei tinere".

> DOPAJ: "Nu stiu ce se intampla ca, in ultima vreme, nume tot mai mari ies la suprafata. Este cazul lui Lance Armstrong. Incredibil, dar dupa sapte ani au aflat ca s-a dopat. Ce dracu’ le-o fi trebuit atata timp?! Eu am avut intotdeauna o pozitie transanta in aceasta privinta, cel putin in sportul olimpic: suspendarea pe viata".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.