Preliminariile europene ale Campionatului Mondial din 2006 mai au de "rezolvat" problema a inca 12 locuri, doar doua din cele 14 alocate batranului continent fiind pana acum ocupate, Germania (organizatoare) si Ucraina obtinand deja biletele.

Pentru noi, normal, cel mai important este meciul de la Olomuc, acolo unde Cehia va juca in compania Armeniei. Un meci care, teoretic, nu ar trebui sa puna probleme gazdelor, dar culmea este ca cehii au inaintea acestui joc mari probleme de efectiv, exact asa cum aveam si noi in toamna trecuta, cand am "reusit" acel blestemat 1-1 la Erevan, scor care ne atarna ca o piatra de moara in clasament. Selectionerul reprezentativei Cehiei, Karel Bruckner, nu poate conta pentru acest meci pe portarul Petr Cech, care s-a accidentat la umar si a parasit lotul, si pe fundasul Marek Jankulovski, care a plecat la Milano pentru a face tratament la glezna.

De asemenea, capitanul Tomas Galasek si mijlocasul Tomas Rosicky, care nu au evoluat la Constanta, sunt incerti si pentru meciul cu Armenia. In aceste conditii, mai ca ne vine sa speram intr-o minune... In definitiv, nu ar fi decat un semn ca fotbalul romanesc merita mai mult! Armenia ne-a incurcat, Armenia sa ne ajute!

Trei olandezi in pericol

In cazul in care vor primi un cartonas galben in meciul cu Andorra de miercuri, din preliminariile CM 2006, jucatorii olandezi Jan Kromkamp, Denny Landzaat si Dirk Kuijt vor fi automat suspendati pentru meciul din deplasare cu Cehia, programat pe 8 octombrie. Conform publicatiei "Voetbal International", selectionerul Marco van Basten nu vrea sa-si asume nici un risc in aceasta privinta si ii va inlocui pe primii doi cu Theo Lucius si Wesley Sneijder.

La randul sau, accidentat la glezna, atacantul Arjen Robben are sperante ca va fi recuperat pana la ora meciului cu Andorra. Jucatorul Giovanni van Bronckhorst, suspendat pentru acest meci, a fost inlocuit cu Tim de Cler.

In rest, destule partide care pot linisti situatia in grupe. Pe noi ne-ar interesa, insa, ca dupa etapa de azi, spiritele sa se agite in grupa noastra. Iar Armenia ar trebui sa fie cea care agita spiritele...

Partidele ce se vor disputa azi in preliminariile CM 2006, zona Europa:

- Grupa 1: Cehia - Armenia; Finlanda - Macedonia; Olanda - Andorra;
- Grupa 2: Kazahstan - Grecia; Ucraina - Turcia; Danemarca - Georgia;
- Grupa 3: Rusia - Portugalia; Liechtenstein - Luxemburg; Letonia - Slovacia;
- Grupa 4: Feroe - Israel; Cipru - Elvetia; Irlanda - Franta;
- Grupa 5: Norvegia - Scotia; Belarus - Italia; Moldova - Slovenia;
- Grupa 6: Azerbaidjan - Austria; Polonia - Tara Galilor; Irlanda de Nord - Anglia;
- Grupa 7: Lituania - Bosnia-Hertegovina; Belgia - San Marino; Spania - Serbia Muntenegru;
- Grupa 8: Bulgaria - Islanda; Malta - Croatia; Ungaria - Suedia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.