Dezamagit de presedintele executiv Ioan Becali si pacalit de actionari, Florentin Petre, capitanul si simbolul echipei de fotbal Dinamo, va parasi clubul in vara lui 2006

Ioan Becali continua sa agite apele la FC Dinamo. Nu mai departe de saptamana trecuta, clubul a stat pe un butoi cu pulbere. Antrenorul Ioan Andone a fost la un pas de a fi dat afara, fiind salvat de interventia lui Nicolae Badea, presedintele Consiliului Director, si a chestorului Nicolae Berechet. Lucrurile pareau sa intre pe fagasul normal, dupa turbulentele din ultima perioada. A fost doar o iluzie. Ioan Becali tine mortis sa-si puna in aplicare planul "O sa-i dau pe toti afara!" - deviza dupa care conduce clubul.
Dupa ce l-a criticat pe preparatorul fizic, tintindu-l, de fapt, pe antrenorul Ioan Andone, presedintele executiv a declansat o ofensiva impotriva jucatorilor.

Acum doua zile, fostul procurator l-a atacat, intr-un interviu acordat cotidianului "Sport Total", pe Florentin Petre, capitanul si simbolul echipei. Aflat de 17 ani in slujba "cainilor rosii", Petre a strans noua trofee la Dinamo (trei titluri - 2000, 2002 si 2004, cinci Cupe - 2000, 2001, 2003, 2004 si 2005 si o Supercupa). Munca si devotamentul lui Petre - fotbalist cu mult bun-simt, care n-a suparat niciodata pe nimeni - nu reprezinta nimic, se pare, pentru Becali.

"La meciul Romania-Cehia, singura dezamagire a fost Florentin Petre. Nu pot sa nu remarc faptul ca n-a crescut, ca n-a avut substanta", a atacat Becali de la Cairo, unde ii sufla in panze controversatului om de afaceri Marius Vizer, candidat la alegerile pentru presedintia Federatiei Internationale de Judo.

Nu mai recunoaste ce-a spus

Florentin Petre s-a intalnit ieri cu Ioan Becali, pentru a pune lucrurile la punct. Dand dovada de lasitate, Becali a negat existenta interviului. Este o metoda des folosita de "oamenii de fotbal", care dau dovada de amnezie cand li se reamintesc declaratiile. Surse din interiorul clubului ne-au confirmat ca atacul lui Becali nu este dezinteresat. Seful dinamovist considera ca, la 29 de ani, "Piticul" bate pasul pe loc si intentioneaza sa nu-i prelungeasca intelegerea scandenta in vara anului viitor.

"O sa mananc gazonul!"

"Sunt prea mic pentru un razboi asa de mare. Cu toate astea, nu voi lasa pe nimeni sa-si bata joc de mine! Sunt eu baiat bun, dar... In continuare o sa ma pregatesc foarte bine, iar daca n-o sa mai fiu titular, asta e. Eu o sa mananc gazonul, ca sa n-aiba nimeni ce sa-mi reproseze! Consider ca si pana acum mi-am facut treaba bine. Sunt pus la punct din punct de vedere fizic", considera Petre.

Petre este afectat de acuzatiile conducerii si promite ca la vara va lua in calcul orice oferta venita din Divizia A, inclusiv de la rivalele Steaua si Rapid! "E normal sa ma framante criticile. Sa mi se spuna in fata, daca nu mai este nevoie de mine! Daca nu mi se va prelungi contractul, de la vara vreau sa joc in strainatate. Dar daca nu se va putea, voi ramane in Divizia A. Accept orice oferta, daca Dinamo ma va da afara, doar intretin o familie. Am doi copii de crescut".

Loc liber pentru "Fane"

La vara, lui Petre ii expira intelegerea cu "cainii rosii", iar conducerea nu vrea sa-l pastreze in lot pentru sezonul viitor. Deoarece conducerea nu se va alege cu nici un ban in urma vanzarii lui Petre, sefii incearca sa-i faca vant acestuia cat mai repede. Jocurile sunt deja facute, sustin surse din cadrul clubului.

In locul lui Petre, pe postul de mijlocas dreapta va fi aruncat in lupta un jucator care ar putea sa umfle buzunarele conducatorilor, in eventualitatea unui transfer afara. Stefan Grigorie este fotbalistul impins in fata de Ioan Becali. Trebuie mentionat ca "Fane" este jucatorul "Comandantului", fiind adus acum trei ani in "Groapa", odata cu "lotul Craiova".

Conducatori fara cuvant

Florentin Petre este dus cu vorba de conducatori. "Ii facem contract pe viata lui Petre", se batea cu pumnul in piept Cristi Borcea, actionar si director executiv la Dinamo. Promisiunea n-a fost respectata. "Nu mi s-a propus prelungirea contractului", afirma ieri, resemnat, "Piticul".

Anul trecut, lui Petre i s-a promis o marire de salariu. "Daca Petre ramane la echipa, ii voi creste salariul cu 50.000 de dolari. Din banii mei", se falea asta-iarna Vasile Turcu, un alt actionar, in momentul in care Petrese pregatea sa semneze cu formatia austriaca AK Graz. Nici aceasta fagaduiala n-a fost respectata. Petre incaseaza un salariu de 120.000 de dolari pe sezon.

Presiunile "Comandantului"

Daca unii sunt fortati sa plece, altii trebuie sa fie titulari cu orice pret. Mihaita Plesan este un astfel de caz. Jucatorul nu si-a castigat locul in primul "unsprezece", insa el are proptele. Asta-vara, Netoiu l-a cumparat pe Plesan de la Universitatea Craiova, dupa ce, in prealabil, convinsese cativa actionari sa contribuie cu bani. "Dati fiecare cate 100.000 de dolari, ca o sa ne scoatem banii cu Plesan", i-a asigurat "specialistul in vinuri". Plesan a evoluat sub asteptari, iar Andone l-a tinut rezerva. Nejucand, el nu poate fi vandut.

La Nicosia, actionarii au luat foc, cand au vazut ca Andone il foloseste pe Tamas, si nu pe Plesan, ca inchizator. "Andone sa nu faca experimente! Dinamo nu e cobaiul lui!", a tipat Netoiu. La randul lui, "Comandantul" a fost luat la rost de cei care au dat bani ca sa fie achizitionat Plesan: "Ce facem, dom’le, cum ne recuperam banii?".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.