Cei mai buni jucatori de dublu aflati la US Open au dat in judecata ATP, cu scopul de a opri schimbarea regulamentului, programata sa se produca saptamina viitoare, la Bucuresti.

Venus a cistigat duelul familiei Williams, programat in optimile de finala ale US Open, invingind-o cu 7-6, 6-2 pe sora sa mai mica, Serena. A fost al 14-lea lor duel pe terenurile de tenis, dar de data aceasta diferenta a fost facuta de letargia mezinei, care din iulie, de la Wimbledon, nu a mai disputat decit un singur meci, toata vara fiind sicanata de o accidentare la genunchi. Disputa a fost pasionanta, insa a abundat in greseli de ambele parti, festivalul erorilor neprovocate avind 59 de reprezentatii (29 Venus/ 30 Serena).

Blake are galerie personala

Urmatoarea adversara a lui Venus va fi Kim Clijsters, intr-un alt sfert de finala urmind sa se intilneasca Maria Sarapova cu Nadia Petrova. Restul optimilor s-a disputat azi-noapte, cu Justine Henin-Hardenne (cistigatoarea din 2003), Davenport (lidera clasamentului mondial) si Elena Dementieva (finalista de anul trecut) pe post de favorite in disputele cu Mary Pierce, Natalie Dechy si Patty Schnyder. Baietii au incheiat cu meciurile turului trei si ataca optimile, iar cea mai mare efervescenta este in jurul americanului James Blake.

"J-Block", invingator acum noua zile la New Haven, are o suita impresionanta, el fiind insotit la New York de 20 de prieteni din copilarie si membri ai familiei. Marele favorit, Roger Federer, isi continua marsul imperturbabil, ultima sa victima fiind belgianul Olivier Rochus (6-3, 7-6, 6-2). Diseara, in optimi, elvetianul il asteapta pe Nicolas Kiefer, insa un obstacol mai serios il va intimpina in sferturi, cind va juca impotriva lui David Nalbandian, care este favorit in disputa cu Davide Sanguinetti.

Se micsoreaza seturile

Duminica noapte a inceput si turneul juniorilor, insa prima noastra reprezentanta, Andreea Dulgheru, a parasit competitia dupa meciul de debut, ea fiind invinsa cu 6-4, 6-7, 4-6 de rusoaica Alisa Kleybanova, desi era cotata a 5-a favorita. In paralel cu US Open, specialistii probelor de dublu, printre care si gemenii Bob si Mike Bryan (locul 2 in lume), au dat in judecata ATP Tour cu scopul de a cere anularea schimbarii regulamentului, care ar obliga toti jucatorii sa fie prezenti pe tabloul de simplu al unui turneu pentru a se putea inscrie si la dublu. Noile reguli ar urma sa fie puse in practica saptamina viitoare la Bucuresti si, printre altele, este prevazut ca seturile sa se incheie in favoarea echipei care va cistiga cinci game-uri.

De asemenea, scorul de 1-1 la seturi va fi urmat de un tie-break pina la zece si nu de un set decisiv, ca pina acum.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.