Argentinianul Mariano Puerta, numarul 10 mondial, a acceptat sa joace la Open Romania pentru un bonus consistent

Cea de-a zecea editie a turneului BCR Open Romania va beneficia de prezenta unui jucator din Top 10 ATP. Pe ultima suta de metri, organizatorii au reusit sa-l convinga pe argentinianul Mariano Puerta, finalistul din acest an de la Roland Garros, sa participe la concursul de la Bucuresti, care va debuta pe 12 septembrie, la Arenele BNR.

"Acum, este o certitudine ca vom avea un jucator cu nume la BCR Open Romania. I-am oferit un wild-card argentinianului Mariano Puerta, iar el a confirmat participarea", ne-a declarat ieri Bogdan Enoiu, unul dintre organizatorii turneului.

Patru romani, pe tablou

Puerta (27 de ani) a acceptat invitatia romanilor saptamana trecuta, pe durata concursului de la US Open, mai ales ca sud-americanul a fost eliminat in turul al doilea la Flushing Meadows de elvetianul Stanislas Wawrinka, aflat si el pe tablou la BCR Open Romania. Se pare ca argentinianul va primi si un consistent bonus de participare.

Desi are trei titluri in palmares, ultimul cucerit anul acesta la Casablanca (Maroc), cea mai buna performanta a lui Puerta este finala disputata in urma cu patru luni la Roland Garros. Atunci, stangaciul Puerta s-a inclinat in fata spaniolului Rafael Nadal, cel care l-a mai invins anul acesta in semifinale la Acapulco, dar si in "sferturi" la Masters-ul de la Montreal. Rezultatul de la Paris i-a adus argentinianului un premiu fabulos de jumatate de milion de euro si l-a propulsat in premiera intre cei mai buni zece tenismeni de pe planeta.

Mariano, care joaca tenis de la varsta de cinci ani, va fi insotit in capitala Romaniei si de preparatorul sau fizic, Dario Lecman, un fost mare halterofil argentinian.

Alaturi de Puerta, la Open, singurul turneu ATP din sud-estul Europei, sunt inscrisi alti patru argentinieni: Jose Acasuso, campionul "en-titre", Agustin Calleri, Juan Ignacio Chela si Mariano Zabaleta.
Celelalte doua wild-card-uri vor fi acordate lui Andrei Pavel, care a uitat sa se inscrie la Open Romania, si lui Victor Crivoi, care a castigat cele mai multe puncte in circuitul de turnee futures din Romania. Pe tabloul principal sunt direct calificati alti doi tricolori: Victor Hanescu si Razvan Sabau.

Data nasterii: 19 septembrie 1978
Resedinta: Buenos Aires
Clasament: numarul 10 ATP
Titluri ATP: 3 la simplu si 3 la dublu
Castiguri: 2,4 milioane de dolari

Prins dopat anul trecut

Mariano Puerta a reusit anul acesta sa revina la cel mai inalt nivel dupa noua luni de suspendare pentru dopaj. In ianuarie 2004, sud-americanul a picat testul antidoping, fiind depistat pozitiv cu clembuterol, o substanta pe care a folosit-o pentru a-si trata forma usoara de astm. Mai mult, acum clembuterolul nu se mai afla pe lista substantelor interzise. Puerta a fost doar unul dintre numerosii jucatori argentinieni prinsi dopati, printre care s-au numarat Guillermo Coria, campion la Roland Garros, si Juan Ignacio Chela, aflat si el pe lista celor inscrisi la editia din acest an a Open Romania.

Tichetele se vand la mall

Organizatorii Open Romania au pus in vanzare bilete inca de saptamana trecuta, la casele deschise la Arenele BNR si la cele doua mall-uri din Bucuresti. Luni, in prima zi a concursului, un tichet va costa 5 RON, marti - 50 RON, miercuri si joi - cate 10 RON, iar vineri, sambata si duminica - cate 15 RON. In pretul biletului de marti este inclus si meciul demonstrativ dintre croatul Goran Ivanisevici, campion la Wimbledon in 2001, si austriacul Thomas Muster, castigator la Roland Garros in 1995. In plus, sambata, Ilie Nastase si iranianul Mansour Bahrami vor juca la dublu cu un cuplu de tenismeni romani.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.