Controversatul om de afaceri, dat in urmarire in Romania, a ratat sefia Federatiei Internationale de Judo, in ciuda faptului ca el a fost sustinut, la locul scrutinului, Cairo, de Hagi, Gica Popescu, Ioan Becali si Cristi Borcea.

Acuzat de acte de coruptie in Romania, Marius Vizer nu a reusit sa dea lovitura la Cairo. Presedinte al Uniunii Europene de Judo, Vizer a pierdut, ieri, sefia forului international de specialitate, adunind doar 85 de voturi, fata de cele 100 ale sud-coreanului Park Yong-Sung, care a obtinut al treilea mandat consecutiv. Noua functie i-ar fi permis lui Vizer accederea in Comitetul International Olimpic, ca membru cu puteri depline. In batalia cu Yong-Sung, Vizer a beneficiat de aportul tarilor europene, al celor africane, dar si de cele "americane".

Conform regulamentului, care prevede ca o tara care nu poate fi prezenta sa-si delege un reprezentant, Romania a primit imputernicire si din partea Albaniei si Macedoniei, ceea ce a facut ca Marius Vizer sa obtina dintr-un foc, trei voturi, insa acest lucru nu l-a ajutat. Cum presedintele FR de Judo, Liviu Luca, nu a fost prezent la Cairo, el trebuind sa participe la un congres, tara noastra a fost reprezentata in fata urnelor de Constantin Savu.

Sustinatori de renume

In tentativa sa de a prelua sefia forului international de judo, Vizer nu a fost singur. Presedintele Uniunii Europene de Judo a fost sustinut chiar de la Cairo de mai multe personalitati ale sportului romanesc. Astfel, doi dintre componentii "generatiei de aur", Gheorghe Hagi si Gica Popescu, Giovanni Becali, dar si dinamovistul Cristi Borcea i-au sustinut candidatura lui Marius Vizer. "A fost in primul rind o sustinere morala. Avea nevoie de prieteni, pentru ca emotiile erau foarte mari", a spus Constantin Savu, secretarul general al Federatiei Romane de Judo.

Duminica seara, Marius Vizer si-a invitat prietenii si sustinatorii la o mega-petrecere, la care au cintat Sanda Ladosi, Marcel Pavel si Monica Anghel. Presedintele forului european a fost insotit de logodnica sa, Irina, fosta componenta a trupei ASIA.

Persona non-grata in Romania

Incepind din noiembrie anul trecut, Marius Vizer (46 de ani) este urmarit penal intr-un dosar al Parchetului National Anticoruptie (PNA), fiind acuzat ca, in complicitate cu Ioan Lascau - fostul director adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice din Bihor - ar fi cerut mita in valoare de 18 miliarde de lei unui om de afaceri. Aflat in Austria, unde s-a stabilit de mai mult timp, Vizer a refuzat sa se prezinte la PNA pentru audieri si a luat cunostinta de acuzatii prin intermediul avocatilor sai. Procurorii PNA l-au dat in consemn la frontiera si au emis un mandat de aducere pe numele lui, care nu a fost folosit deocamdata, pentru ca Vizer nu a mai venit deloc in Romania.

Omul de afaceri oradean a parasit Romania la inceputul anilor ‘90. Acuzat de tentativa de omor (dosar inchis de Parchetul bihorean la vremea respectiva, dar se pare ca redeschis in acest moment, o data cu o ancheta paralela declansata impotriva procurorului care a avut in lucru dosarul), el si-a stabilit domiciliul in Austria, stat care, atit la vremea respectiva, cit si acum, nu are acord de readmisie a cetatenilor romani, indiferent de faptele savirsite. El se reintorsese in Romania dupa sase ani.

Anchetat insa de PNA pentru trafic de influenta, Vizer a ales din nou calea "exilului". Se pare ca omul de afaceri bihorean a renuntat chiar si la cetatenia romana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.